googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

BNP Paribas: Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβάλει κούρεμα χρέους

BNP Paribas: Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβάλει κούρεμα χρέους – Η υπομονή έφτασε στα όριά της
Την άποψη πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιβάλλει νέο κούρεμα του χρέους της στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης διατυπώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της BNP Paribas, Πέτερ Ντε Κίζερ, ο οποίος καταγράφει και τους πέντε βασικούς λόγους αυτής της αποτυχίας.
Σύμφωνα με τον γνωστό οικονομολόγο:
Ο πρώτος λόγος είναι, όπως αναφέρει, ότι ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης στις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας απομακρύνθηκε. «Οι χώρες αυτές κατέβαλαν ήδη σημαντικές προσπάθειες σε δημοσιονομικό και διαρθρωτικό επίπεδο, γεγονός που μείωσε τον κίνδυνο η ελληνική σπίθα να βάλει φωτιά στο σύνολο του συστήματος» επισημαίνει.
Στη συνέχεια αναφέρει πως «δεδομένου ότι οι πιστωτές του ιδιωτικού τομέα ανέχθηκαν ζημιές άνω των 100 εκατ. ευρώ, στην πιο σημαντική αναδιάρθρωση χρέους της ιστορίας, η πιθανότητα λοιπόν να λάβει η ίδια χώρα νέα μείωση χρέους δεν κρίνεται ως πολιτικά επωφελής και είναι επομένως αρκετά απίθανη».
Τρίτον, επισημαίνει, «η υπομονή απέναντι στους Έλληνες έφτασε τα όριά της. Οι αμφιταλαντεύσεις των Ελλήνων έναντι της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και η μη τήρηση των υποσχέσεων, έφεραν συχνά το ΔΝΤ σε απόγνωση. Και αυτά, σε αντίθεση με την Ιρλανδία και τη μικρή Λετονία που, χάρη σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σημαντική εξυγίανση, κατάφεραν να καταπολεμήσουν μία βαθιά κρίση και να επιτύχουν
επιστροφή στην ανάπτυξη».
Διαβάστε περισσότερα:
Πηγή: BNP Paribas: Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβάλει κούρεμα χρέους – Η υπομονή έφτασε στα όριά της |

Δεν υπάρχουν σχόλια: