googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Οι μοιραίες εκλογές, η ώρα της Δραχμής και αντίο Ευρώ...

1920, Μαυρίσαμε τον Βενιζέλο και Χάσαμε την Μικρά Ασία


  • Την 1η Νοεμβρίου 1920 ο ελληνικός λαός κατέστρεψε, στις εκλογές που διεξήχθησαν την ημέρα εκείνη, όλα τα οράματα, που γενεές ολόκληρες είχαν εκθρέψει για τη Μεγάλη Ελλάδα, για μια Ελλάδα που θα περιέκλειε στα σύνορά της όλα τα τέκνα της, για την Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών. Στις εκλογές εκείνες, ο ελληνικός λαός κατεψήφισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο και την πολιτική του και, με την ψήφο του, οδηγήθηκε κατ’ ευθείαν στη Μικρασιατική Καταστροφή, τις συνέπειες της οποίας υφιστάμεθα ακόμη και σήμερα. Και το φοβερότερο είναι, ότι την ψήφο αυτή, με την οποία κυριολεκτικά αυτοκτόνησε, την έδωσε ο ελληνικός λαός, χωρίς να υποψιάζεται τις συνέπειές της, την επομένη, ακριβώς, του μεγαλύτερου θριάμβου του Βενιζέλου: της υπογραφής της Συνθήκης των Σεβρών, που θα δημιουργούσε (εφόσον, φυσικά, δεν ανατρεπόταν η πολιτική του Βενιζέλου) αυτή την Ελλάδα των εθνικών οραμάτων. http://www.istoria.gr/nov03/content04.htm

1993, Ρίξαμε τον Μητσοτάκη και οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία.

  • Οι πρόωρες εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 1993 που προκλήθηκαν από την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο κερδήθηκαν από τον Ανδρέα Παπανδρέου που σχημάτισε την τρίτη και τελευταία κυβέρνησή του στις 13 Οκτωβρίου. Έτσι από την σώφρονα οικονομική πολιτική του Μητσοτάκη που είχε δώσει επί δύο έτη πρωτογενή πλεονάσματα ξαναγυρίσαμε στη πολιτική της διόγκωσης του δημόσιου τομέα, της σπατάλης και των ελλειμματικών προϋπολογισμών. Στην προφητική ομιλία του στη Βουλή το 1994 ο Κ. Μητσοτάκης προέβλεψε την τραγική πορεία της χώρας μας προς το ΔΝΤ. Δείτε το σχετικό βίντεο: 

2015, Μαυρίσαμε τον Σαμαρά και για να βρεθούμε εκτός Ευρώπης και να πεινάσουμε. 

  • Θα κόψουμε δραχμούλες και θα γίνουμε ότι ήταν η Αλβανία πριν 25 χρόνια. Είσαστε άξιοι των επιλογών μας. Αυτά μας αξίζουν!!!
Ο κυρίαρχος λαός πίστεψε αυτά που του αρέσουν να ακούει και έκανε τις επιλογές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: