googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Επιμένει για Συμβούλιο Αρχηγών η ΝΔ, αμφισβητεί την επιλογή Θάνου!!!

Αποφασισμένη να εκθέσει όχι μόνον τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και την άρνησή του να μετάσχει σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών αλλά, εμμέσως, και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία, που σκληραίνει τη στάση της στο κλείσιμο της περιόδου των διερευνητικών εντολών.
Μετά τη δημόσια δήλωση του κ. Ευ. Μεϊμαράκη ότι είναι απαραίτητη η σύγκληση του Συμβουλίου, ακόμη και με απόντα τον κ. Τσίπρα, η Νέα Δημοκρατία μέσω του πρώην δικαστικού και βουλευτή Λέσβου, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, αμφισβητεί ευθέως ως παράτυπη τη διαδικασία επιλογής της κ. Βασιλικής Θάνου ως Προέδρου του Αρείου Πάγου και, συνεπώς, και την αναμενόμενη επιλογή της δικαστικού ως υπηρεσιακής Πρωθυπουργού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Αθανασίου δηλώνει ότι συνειδητά η κυβέρνηση άφησε κενές τις θέσεις Προέδρων στα δύο άλλα ανώτατα δικαστήρια, το Συμβούλιο Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να συνιστά μοναδική επιλογή η κ. Θάνου.
Η πλήρης δήλωση του κ. Αθανασίου, που επιβαρύνει το κλίμα μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυβέρνησης αλλά και τις σχέσεις με την Προεδρία, έχει ως εξής:
«Στις 30 Ιουνίου αποχώρησαν από την Υπηρεσία, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, οι Πρόεδροι του Συμβουλίου Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και δώδεκα (12) Αντιπρόεδροι των ανωτάτων αυτών Δικαστηρίων.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.kathimerini.gr/828477/article/epikairothta/politikh/epimenei-gia-symvoylio-arxhgwn-h-nd-amfisvhtei-thn-epilogh-8anoy

Δεν υπάρχουν σχόλια: