googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Εικόνες από το Λιμάνι της Κω: Πόλη πλυσταριό, Πρωινή καθαριότης...

Οι εμμονές του δημάρχου μας έχουν μετατρέψει την πόλη σε υπαίθριο πλυσταριό. Αυτή η εικόνα μας προσβάλει όλους και η ανάγκη για χώρο υποδοχής, απολύτως επιβεβλημένη.
Η πρόταση μας είναι γνωστή, δημοσιοποιημένη και περιλαμβάνει τα εξής:
  • Την αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου στον Αμπάβρη ή όποιου στρατοπέδου κριθεί καταλληλότερο.
  • Την διαχείριση - φύλαξη του χώρου από τον στρατό.
  • Την μετακίνηση των αστυνομικών που ασχολούνται με την πιστοποίηση τους στο χώρο αυτό και την υποστήριξη τους από επαρκή αριθμό γραφέων - στρατιωτών. 
  • Την σίτιση και την κάλυψη όλων των βασικών αναγκών να αναλάβει η στρατιωτική διοίκηση με χρηματοδότηση του κόστους από την κυβέρνηση η οποία οφείλει να αξιοποιήσει τους διαθέσιμους κοινοτικούς πόρους.
  • Η παραμονή στο χώρο δεν θα υπερβαίνει τις 5 ημέρες και η διακίνηση των λαθρομεταναστών στον Πειραιά να γίνεται με πλοία του Ναυτικού. Το κόστος της μεταφοράς να καλύπτεται από την κυβέρνηση με την διαδικασία που προαναφέραμε.
Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει απλές ενέργειες που άμεσα μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς επιπλέον κόστος και προσλήψεις. Αξιοποιούνται υπάρχουσες δομές και εγκαταστάσεις και δίνει λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία. Αρκεί βέβαια να υπάρχει βούληση και να ξεφύγουμε από ιδεοληψίες του τύπου "ο στρατός δεν ασχολείται με τέτοια θέματα".


Δεν υπάρχουν σχόλια: