googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Γκόλφ Αφάντου: Πώς το ΥΠΠΟ τινάζει στον αέρα, ένα έργο που περιμένει …40 χρόνια

Γκόλφ Αφάντου: Πώς το ΥΠΠΟ τινάζει στον αέρα, ένα έργο που περιμένει …40 χρόνια
Σφοδρές αντιδράσεις για το νέο «μπλόκο» στην επένδυση του πολυσυζητημένου πλέον γκόλφ Αφάντου, την οποία «τρέχει», ως γνωστόν, το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να επαναοριοθετήσει και να χαρακτηρίσει ως αρχαιολογική ζώνη έκταση 10.000 στρεμμάτων στην περιοχή.
«Η χώρα μετατρέπεται σε παγίδα επενδυτών και παραπαίει μεταξύ αυτοκαταστροφής και αυτογελοιοποίησης», ήταν η αντίδραση που ήρθε δια στόματος του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, ο οποίος μάλιστα απέστειλε και σχετική επιστολή προς την κυβέρνηση, απευθυνόμενος στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, στους Υπουργούς Επικρατείας κκ Νίκο Παππά και Αλέκο Φλαμπουράρη, στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη και στην Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά. Σημειώνεται εδώ ότι την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 70, τεύχος Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων και Πολεοδομικών Θεμάτων, 21η Απριλίου 2016), η από 10 Μαρτίου 2016 υπ’ αρίθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ/ΤΠΚΑΧΜΑΕ/Φ57/68153/38450/3273/788 απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αρ. Μπαλτά, με την οποία εγκρίνεται η αναοριοθέτηση του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Ερημοκάστρου – Τραουνού – Αφάντου.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/282051-gkolf-afantou-pos-to-ippo-tinazei-ston-aera%2C-ena-ergo-pou-perimenei-%E2%80%A640-xronia

Δεν υπάρχουν σχόλια: