googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Είμαι ένας μετανάστης από τα Δωδεκάνησα που θέλει να επενδύσει στον τόπο του» Επενδυτής Αφάντου: «Αν δεν βρεθεί λύση θα αποχωρήσουμε»

Επενδυτής Αφάντου: «Αν δεν βρεθεί λύση θα αποχωρήσουμε»

«Θέλουμε να επενδύσουμε 400 εκατ. ευρώ, έχουμε ήδη ξοδέψει 1 εκατ. ευρώ σε μελέτες, έχουμε καταθέσει εγγυητικές και τώρα μας λένε για αρχαιολογικούς χώρους» - 'Ετοιμος να προσφύγει στα δικαστήρια ο Μερκούριος Αγγελιάδης και να διεκδικήσει αποζημιώσεις
Προσβεβλημένος και απογοητευμένος από την στάση της κυβέρνησης απέναντι στην πρόθεσή του να αξιοποιήσει το Αφάντου είναι ο Ελληνοαμερικανός επενδυτής Μερκούριος Αγγελιάδης.
Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ της Ρόδου, ο κ. Αγγελιάδης εξέδωσε το δικό του τελεσίγραφο στον χαρακτηρισμό του Γκολφ Αφάντου σαν αρχαιολογικό χώρο από τον υπουργό Αριστείδη Μπαλτά: «Αν αναθεωρηθούν τα σχέδια για την αξιοποίηση του Γκολφ και με καλέσουν να υπογράψω, δεν θα το κάνω.
Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο επενδυτής δεν είναι βλάκας για να πάρει ό,τι του δώσουν. Δεν σηκώνει εμπλοκή με την αρχαιολογία σε μια τέτοια επένδυση».
Ο Μερκούριος Αγγελιάδης εκφράζει το δίκαιο παράπονό του για το τελευταίο επεισόδιο στην περιπέτεια των Αφάντου, καθώς ο ίδιος έχει ήδη δαπανήσει πολύ σοβαρά χρηματικά ποσά για την εκπόνηση μιας άρτιας συνολικής μελέτης αξιοποίησης (master plan). Ο αιφνίδιος χαρακτηρισμός της περιοχής ως αρχαιολογικού χώρου, κατ' ουσίαν «τραβά το χαλί» κάτω από τα πόδια της επένδυσης, ακριβώς σε μια συγκυρία που η Ελλάδα έχει επείγουσα ανάγκη από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αγγελιάδης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του dimokratiki.gr, λέει ότι «δεν δέχομαι για μια επένδυση ύψους 400 εκατ. ευρώ να δημιουργούνται τέτοια θέματα. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε ξοδέψει ήδη περισσότερα από ένα εκατ. ευρώ σε μελέτες, να έχουμε καταβάλει μια εγγυητική ύψους δύο εκατ. ευρώ περίπου και σήμερα να μας λένε ότι το ακίνητο το οποίο βγάλαμε στο διαγωνισμό είναι αρχαιολογικός χώρος.Διαβάστε περισσότερα:
http://www.protothema.gr/economy/article/573449/ependutis-afadou-den-tha-perimeno-tous-arhaiologous-me-to-skoupaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια: