googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΣΟΚ! Ο Τσίπρας μπλοκάρει τις κυρώσεις της ΕΕ στο καθεστώς Μαδούρο

morales-tsipras-dyo
Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να καταδικάζει τα όσα δραματικά συμβαίνουν στη Βενεζουέλα και να μην αναγνωρίζει τις εκλογές για τη Συντακτική Εθνοσυνέλευση, ωστόσο δεν προχωρά στην επιβολή κυρώσεων κατά του καθεστώτος καθώς η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τον Μαδούρο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μη λήψη μέτρων εναντίον της Βενεζουέλας, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο, προέκυψε εξαιτίας της ελληνικής αντίστασης. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή τους οι 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν την Συντακτική Εθνοσυνέλευση που προέκυψε από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το iefimerida και ο Ιάσονας Πιπίνης που επικαλείται κοινοτικές πηγές, η ΕΕ «δεν επιβάλλει κυρώσεις επειδή η ελληνική κυβέρνηση προέβαλε αντίσταση».
Η Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής Federica Mogherini δήλωσε πως «η Ε.Ε. λυπάται βαθιά για την απόφαση των Αρχών της Βενεζουέλας να συνεχίσουν με την δημιουργία της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης που έχει επιδεινώσει την κρίση» και διατρέχει τον κίνδυνο να καταργήσει άλλους δημοκρατικούς θεσμούς όπως είναι η Βουλή και τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναγνωρίζει την Συντακτική Εθνοσυνέλευση του Maduro.
Η ελληνική κυβέρνηση ωστόσο, αρνήθηκε κατηγορηματικά να επιβληθούν κυρώσεις στη Βενεζουέλα. Αυτός είναι και ο λόγος που η απόφαση της Ε.Ε. τελικά δεν προβλέπει κυρώσεις. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δημιουργήσει τις βάσεις ώστε να διαδραματίσει έναν ρόλο πιο αποτελεσματικό στο μέλλον ως μεσολαβητής στην κρίση της Βενεζουέλας» φέρεται να υποστήριξε η ελληνική κυβέρνηση επισημαίνοντας πως «οποιεσδήποτε κυρώσεις θα μπορούσαν να έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα».
Διαβάστε περισσότερα:
https://neodimokratis.gr/o-tsipras-blockarei-tis-kiroseis/

Δεν υπάρχουν σχόλια: