googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

«Χαστούκι» Κομισιόν σε Κοντονή: Η Ημέρα Μνήμης κατά του Ολοκληρωτισμού είναι οι κοινές αξίες της Ευρώπης

«Χαστούκι» Κομισιόν σε Κοντονή: Η Ημέρα Μνήμης κατά του Ολοκληρωτισμού είναι οι κοινές αξίες της Ευρώπης
«Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων» αντιπροσωπεύει τις κοινές αξίες της Ευρώπης και των κρατών-μελών, έγραψε στο Twitter ο Φρανς Τίμερμανς - Και ο Χίτλερ και ο Μαρξ μιλούν για τον τρόμο ως «όπλο» των δικτατοριών, απαντούν οι Εσθονοί
Σε εξέλιξη, με συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ, πλην του Έλληνα, Σταύρου Κοντονή, βρίσκονται οι εργασίες της διεθνούς διάσκεψης που πραγματοποιείται στην Εσθονία, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του κομμουνισμού και του ναζισμού.
Η διάσκεψη έχει λάβει τον χαρακτήρα μίας διαμάχης, καθώς ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε την πρόσκληση και, με γραπτή επιστολή στον Εσθονό ομόλογό του, επέκρινε την πρωτοβουλία της εσθονικής προεδρίας της ΕΕ.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Εσθονίας, Urmas Reinsalu, υποσχέθηκε να απαντήσει γραπτώς στον Έλληνα συνάδελφό του, ο οποίος υποστήριξε ότι ο ναζισμός και ο κομμουνισμός δεν θα μπορούσαν ποτέ να υπάρχουν ως δύο μέρη της ίδιας εξίσωσης.
«Θα απαντήσω γραπτώς στον συνάδελφό μου» δήλωσε ο Reinsalu σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το σημαντικό έργο της αποσαφήνισης και της ενίσχυσης της ευαισθητοποίησης».
«Παραδόξως, αυτή η επιστολή θα δώσει επίσης μία πολύ σαφή αιτιολόγηση για το ότι αυτές οι δραστηριότητες είναι ζωτικής σημασίας και αναγκαίες για το μέλλον μας, καθώς και για τα εκατομμύρια των θυμάτων» προσέθεσε ο Reinsalu.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.protothema.gr/politics/article/707424/esthonia-kai-o-hitler-kai-o-marx-miloun-gia-ton-tromo-os-oplo-ton-diktatorion/

Δεν υπάρχουν σχόλια: