googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Ο πόλεμος της μπύρας

Ήταν τέσσερις φίλοι, προερχόμενοι από διαφορετικό επαγγελματικό περιβάλλον ο καθένας, που είχαν ένα κοινό: ήταν λάτρεις της χειροποίητης μπύρας, με την παραγωγή της οποίας ασχολούνταν ερασιτεχνικά από καιρό. Κάποτε αποφάσισαν να το τολμήσουν: συγκέντρωσαν τα χρήματα κι επέλεξαν τις συνταγές που θα χρησιμοποιούσαν. Βρήκαν, νοίκιασαν και διαμόρφωσαν τον χώρο. Και τέλος, παρήγγειλαν τον εξοπλισμό.
Τον Σεπτέμβριο του 2016, ύστερα από περίπου δύο χρόνια προετοιμασιών, από τις πόρτες του ζυθοποιείου της οδού Πειραιώς η πρώτη παρτίδα NoctuaΗ ιστοσελίδα της μικροζυθοποιίας έβγαινε προς πώληση.
Βαρέλια της Noctua έτοιμα να παραδοθούν σε χώρους εστίασης.
Περίπου 200 χιλιόμετρα πιο νότια, την ίδια εποχή, ένα άλλο μικροζυθοποιείο έκανε τα πρώτα του βήματα. Ενώνοντας τις δυνάμεις του με έναν ακόμα επαγγελματία ζυθοποιό και μια τεχνολόγο τροφίμων, ο Γιάννης Παπαθανασίου ίδρυσε την Λακωνική Ζυθοποιία μεταξύ Σπάρτης και Γυθείου. Η μπύρα SpartaΗ σελίδα της μικροζυθοποιίας στο Facebook σήμερα συμπληρώνει περίπου έναν χρόνο ζωής και διοχετεύεται κατά κύριο λόγο στην τοπική αγορά, με πλάνα επέκτασης στην Αθήνα.
Οι αιτίες που οδήγησαν στο στήσιμο των δύο επιχειρήσεων ήταν κοινές: η αγάπη των δημιουργών τους για χειροποίητη, ποιοτική μπύρα. Noctua και Sparta δεν αποτελούν τα μόνα ανάλογα εγχειρήματα ανά τη χώρα, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 35 μικροζυθοποιίεςΩς μικροζυθοποιίες λογίζονται οι ζυθοποιίες των οποίων η παραγωγή δεν ξεπερνάει τα 200.000 εκατόλιτρα ετησίως, οι οποίες εκτιμάται πως τα επόμενα χρόνια θα πολλαπλασιαστούν.
Διαβάστε περισσότερα
https://insidestory.gr/article/beer-wars?token=6T5NNP7FAU

Δεν υπάρχουν σχόλια: