googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Να γιατί επανέφεραν το άσυλο της ανομίας. Παράνομα τσιγάρα στην ΑΣΟΕΕ

g_first_a04--7
Κανονικό μαγαζάκι πώλησης λαθραίων τσιγάρων έχει στηθεί έξω ακριβώς από την είσοδο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (παλιά ΑΣΟΕΕ). Ετσι οι διακινητές μπορούν να πωλούν ανενόχλητοι την παράνομη πραμάτεια τους και σε περίπτωση εφόδου της αστυνομίας, να βρίσκουν καταφύγιο εντός των τειχών του πανεπιστημίου. Ο κόσμος συνωστίζεται γύρω από τους αυτοσχέδιους πάγκους-καφάσια και διαλέγει χωρίς την παραμικρή ανησυχία το προϊόν που επιθυμεί. 
Ενα προαύλιο γεμάτο κόσμο. Αλλοι περπατούν πιο γρήγορα, άλλοι λίγο πιο ανέμελα. Περνούν την πύλη και μπαίνουν μέσα, ύστερα από λίγο βγαίνουν έξω. Μιλούν μεταξύ τους, ρωτούν. Μια πόλη ολοζώντανη. Οπως θα έπρεπε να είναι κάθε ακαδημαϊκό περιβάλλον. Γεμάτο ανθρώπους με περιέργεια και δίψα για γνώση. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, το αντικείμενο του ενδιαφέροντος δεν είναι μαθησιακό. Η κοσμοσυρροή δεν προμηνύει κάποια ενδιαφέρουσα διάλεξη που θα δοθεί σε ένα από τα αμφιθέατρα της ΑΣΟΕΕ. Πρόκειται για υποψήφιους αγοραστές. Και όχι γνώσης. Στην πλειονότητά τους, τσιγάρων. Λαθραίων.
Η διακίνηση λαθραίων προϊόντων έξω από πανεπιστημιακά ιδρύματα αποτελεί μια εδραιωμένη συνθήκη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Μια καταγγελία ακροάτριας του ΣΚΑΪ φέρνει ακόμη μια φορά το θέμα στη δημοσιότητα, τη στιγμή που οι υποψήφιοι φοιτητές βλέπουν το όνειρό τους για φοίτηση σε ένα από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας να γίνεται πραγματικότητα. Την πραγματικότητα όμως εντός των πανεπιστημιακών χώρων ακόμα δεν τη γνωρίζουν. Και είναι θλιβερή η στέγαση της παράνομης δραστηριότητας σε ακαδημαϊκό έδαφος.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.kathimerini.gr/924114/article/epikairothta/ellada/paranoma-tsigara-sthn-asoee

Δεν υπάρχουν σχόλια: