googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΙΜΙΑ ….Είκοσι + Τρία χρόνια από την νύχτα της ντροπής!!!

Ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα και συνήθως αμβλύνει την μνήμη. Υπάρχουν όμως στιγμές και γεγονότα που αλλάζουν τη πορεία τη ιστορίας. Νύχτα της 30ης Ιανουαρίου 1996. Η νύχτα που δημιούργησε τον όρο "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο. Η νύχτα που η ανεπάρκεια του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ υπονόμευσε την εθνική μας κυριαρχία.
Μια νύχτα και μια ιστορική στιγμή που πρέπει να θυμόμαστε.
Τρία ονόματα που έχουν περάσει στην αθανασία.  Καραθανάσης, Βλαχάκος Γιαλοψός.
Το κείμενο που ακολουθεί έχει γραφεί το 2005 και είχε δημοσιευτεί στην ομώνυμη με το ιστολόγιο στήλη μου στο "ΣΤΑΘΜΟ". Είναι όμως πάντα επίκαιρο και αληθινό. Το αφιερώνω στη μνήμη των ηρώων εκείνης της νύχτας που τους έστειλε στη σφαγή η ανικανότητα της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας.
"Εννέα χρόνια πέρασαν κιόλας από την τραγική νύχτα των Ιμίων. Εκείνη την  νύχτα που όπως έχω ξαναγράψει η ανεπάρκεια της πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας, οδήγησε την χώρα μας σε εθνική ταπείνωση, αλλά και σε εδαφική συρρίκνωση. Ο όρος γκρίζα ζώνη μπήκε πλέον για τα καλά στην καθημερινότητα μας και η αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο μόνιμη κατάσταση. Όπως έχω ξαναγράψει αυτά που έγιναν εκείνο το βράδυ στη γειτονιά μας οφείλουμε να τα θυμόμαστε. Η λήθη εξυπηρετεί μόνο τους τραγικούς πρωταγωνιστές των γεγονότων. Ας θυμηθούμε λοιπόν ότι:
·        Εκείνη την τραγική νύχτα ο κ. Σημίτης, ξεδίπλωσε μεγαλοπρεπώς τις πτυχές της ανεπάρκειας του, απέσυρε το εθνικό μας σύμβολο από Ελληνικό έδαφος, διαχώρισε τα ΙΜΙΑ από την Ελλαδική επικράτεια και στο τέλος από το βήμα της Βουλής ευχαρίστησε με τον πιο επίσημο τρόπο την κυβέρνηση των ηνωμένων Πολιτειών, προκαλώντας γενική αγανάκτηση.
·        Εκείνη την τραγική νύχτα ο επικεφαλής των ενόπλων μας δυνάμεων, κομματικό στέλεχος ανασυρθείς από την εφεδρεία για λόγους ευνόητους, έδειξε πλήρη αδυναμία να αξιοποιήσει τις στρατιωτικές μας δυνάμεις, έδρασε σαν ναυτικός διοικητής του 1940, οδηγώντας την χώρα μας σε άτακτη υποχώρηση και το ηρωικό πλήρωμα του ναυτικού ελικοπτέρου σε άδικο και άνευ ουσίας χαμό.
·        Εκείνη την τραγική νύχτα ο "ιδιόρρυθμος" κ. Πάγκαλος, τότε Υπουργός των εξωτερικών μας εξάντλησε τις όποιες ικανότητες του  σε ατέρμονες τηλεοπτικές εμφανίσεις την ώρα που οι Τούρκοι συστηματικά προωθούσαν τους σχεδιασμούς τους.
·        Εκείνη την τραγική νύχτα ο κ. Αρσένης, τέως τσάρος της οικονομίας, πρώην  μπουρλοτιέρης της Παιδείας και τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας, συναγωνιζόταν τον προαναφερθέντα Υπουργό των Εξωτερικών μας σε ανάλωση τηλεοπτικού χρόνου και βαθυστόχαστες αναλύσεις."

Διαβάστε όλο το κείμενο:
https://docs0.google.com/document/d/1JPKnfLsZVjDIB_GpiUe9dfeh68dWRGbG_SvK1wJph6A/edit?hl=en#

Δεν υπάρχουν σχόλια: