googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Επιχείρηση: Χειραγώγηση της Δικαιοσύνης – Πλήρες ημερολόγιο γεγονότων


Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, είναι πλέον εντελώς ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησής της αποπειράθηκε, όχι να εκβιάσει την δικαστική Εξουσία αλλά να την ελέγξει. Τα κομμάτια του παζλ συμπληρωμένα δίνουν ένα - πέρα ως πέρα- τρομακτικό αποτέλεσμα, που όχι μόνο δε χωράει στα δημοκρατικά πολιτεύματα αλλά και ουδείς άλλος θα τολμούσε να το σκεφτεί, πόσο μάλλον να το υλοποιήσει. Κι όμως… Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος και λοιποί και το σκέφτηκαν και το επιχείρησαν!
Αξίζει να ανατρέξουμε στα σημαντικότερα από τα πρωτοφανή, που εξελίχθηκαν σε βάρος των δικαστικών λειτουργών, από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές . γεγονότα που μαρτυρούν πως η κυβέρνηση είχε ως σχέδιο τη χειραγώγηση των ανώτατων δικαστικών Αρχών.
13 Φεβρουαρίου 2015
Η Βασιλική Θάνου (η οποία το 2014 χαρακτήριζε την κυβέρνηση Σαμαρά «κράτος απολυταρχικό»), με την ιδιότητα της Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με την οποία του ζητούσε «να παρέμβει προς τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα και προς κυβερνήσεις των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, υπέρ των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης».
Η επιστολή κατέληξε σε θρυαλλίδα, καθώς μέλη του ΔΣ της Ένωσης διατύπωσαν ενστάσεις, τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τη σκοπιμότητά της.
Μάλιστα, ο τ. υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, δήλωσε λίγο καιρό αργότερα, ότι το εν λόγω έγγραφο έπαιξε τον δικό του ρόλο στην παράκαμψη της επετηρίδας και την επιλογή της ως νέας προέδρου.
1η Ιουλίου 2015
Η κα Θάνου, ανέλαβε την προεδρία του Αρείου Πάγου, έπειτα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης και ομόφωνη έγκριση απ’ το υπουργικό συμβουλίο, μετά τη λήξη της θητείας του προκατόχου της Αθανάσιου Κουτρουμάνου, λόγω συνταξιοδότησης. Η επιλογή της έγινε κυριολεκτικά μέσα στα σκοτάδια μεταμεσονύκτιων ωρών.
Οι έριδες, που ήδη είχαν ξεκινήσει στους δικαστικούς κύκλους, δεν μπορούσαν να σκιάσουν, ούτε να διακόψουν το προσχεδιασμένο γεγονός... η κυρία Θάνου θα αναλάμβανε σύντομα το πιο καίριο πόστο για τα τεκταινόμενα των ημερών. Όχι μόνον γιατί ο ‘Αρειος Πάγος είχε την ευθύνη για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Αλλά και γιατί στην περίπτωση ενστάσεων, επί του δημοψηφίσματος, η κυρία Θάνου θα ήταν εκείνη που θα προέδρευε του Εκλογοδικείου, ως η αρχαιότερη εκ των προέδρων.Η ιδιότητα της «αρχαιότερης» της προσέφερε ακόμη μια δυνατότητα: να ασκήσει καθήκοντα Πρωθυπουργού, στην περίπτωση συγκρότησης υπηρεσιακής κυβέρνησης
Όπερ και εγένετο…
27 Αυγούστου του 2015
Ορκίστηκε υπηρεσιακή πρωθυπουργός αναλαμβάνοντας τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, που είχε προκηρύξει ο Τσίπρας για το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:
https://meaculpa.gr/eleni-kritsidima/16027-epixeirisi-xeiragogisi-tis-dikaiosunis-plires-imerologio-gegonoton

Δεν υπάρχουν σχόλια: