googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Η πολιτική μας επί των Εθνικών, προετοιμάζει το επόμενο Βατερλό

Η πολιτική μας επί των Εθνικών, προετοιμάζει το επόμενο Βατερλό
Του Γιάννη Σιδέρη
Στις 17 Ιανουαρίου στα Ίμια η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» ακούμπησε με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Θα μπορούσε να ήταν τυχαίο μέσα στους δύσκολους ελιγμούς θαλάσσης. Προχθές το ακούμπημα αναβαθμίστηκε, καθώς η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε το «Γαύδος» και κατά δηλώσεις των υπηρετούντων προσπάθησε να το βυθίσει.
Σήμερα ο πρωθυπουργός θα δώσει την συνήθη παράσταση - που δίνουν όλοι οι πρωθυπουργοί, μην τον αδικούμε - θα βρεθεί στο θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού, θα κάνει τις συνήθεις δηλώσεις για την ετοιμότητα και την επαγγελματική επάρκεια των υπηρετούντων, θα εκθειάσει την αυταπάρνηση και την αφοσίωσή τους στο καθήκον, οι κάμερες θα καταγράψουν, θα παίξει στα δελτία και όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι. Στόχος η αποθέωση των επικοινωνιακών εντυπώσεων άνευ ουσίας.
Όπως αποθέωση των επικοινωνιακών εντυπώσεων ήταν και το τηλεφώνημα του τούρκου πρωθυπουργού Yildirim στον Έλληνα ομόλογό του κ. Τσίπρα. Οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου επικοινώνησε πρώτο με το γραφείο του Τούρκου Πρωθυπουργού και ζήτησε να επικοινωνήσει ο κ. Yildirim, για να φανεί ως πρωτοβουλία του. Ήταν πάλι θέμα εντυπώσεων, να φανεί ο κ. Yildirim ως απολογούμενος, λέγοντας ότι ο εμβολισμός δεν ήταν αποτέλεσμα εσκεμμένης ενέργειας. Λογικό. Θα ήταν καταστροφικό αν έπαιρνε ο Έλληνας πρωθυπουργός για να διαμαρτυρηθεί και ο άλλος αντέτασσε αυτό το επιχείρημα.
Δεν έχει σημασία αν θα διαψευσθούμε αρμοδίως για το ανωτέρω, γιατί δεν έχει καν σημασία το τηλεφώνημα. Σημασία έχει τι έκανε η κυβέρνηση από τις 17 Ιανουαρίου όπου «ακούμπησε» η «Νικηφόρος»; Η μόνη ενέργεια που έκανε και αποσκοπούσε ξανά σε επικοινωνιακές εντυπώσεις, αλλά φευ αποτέλεσε τακτική και επικοινωνιακή της ήττα, ήταν η προσπάθεια του αρμόδιου υπουργού Άμυνας να ρίψει στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού τη νύχτα των Ιμίων.
Στην περιοχή βρίσκονταν όμως περιπολικό του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής, ενώ ίπτατο και τουρκικό ελικόπτερο. Αποτέλεσμα ήταν να παρεμποδιστεί η προσέγγιση των Ιμίων και ο κ. Καμμένος να μείνει πάνω από μίλι μακριά τους. Φυσικά τις λεπτομέρειες τις μάθαμε ως συνήθως από την αντίπαλη πλευρά (το ίδιο συμβαίνει και για τις συζητήσεις με τα Σκόπια και την Αλβανία).
Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.liberal.gr/arthro/190670/politiki/2018/i-politiki-mas-epi-ton-ethnikon-proetoimazei-to-epomeno-baterlo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: