googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Πώς θα διεξάγονται εφεξής οι Πανελλαδικές εξετάσεις – Συνέντευξη του προέδρου της Α’ ΕΛΜΕΔ


Ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου σε συνέντευξή του σήμερα στη «δημοκρατική» κάνει προβλέψεις για τις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις και ασκεί κριτική για τις αλλαγές και τα μέτρα που θα ισχύσουν, τονίζοντας ότι «η ρητορική των «ίσων ευκαιριών» που χρησιμοποιεί συχνά, ο αρμόδιος υπουργός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο υπουργός εξακολουθεί και υποστηρίζει το μονολιθικό, ισοπεδωτικό και άκαμπτο ελληνικό σχολικό σύστημα».
Μία άκρως διαφωτιστική συνέντευξη για τους μαθητές, που θα περάσουν τη δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων για να ενταχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους γονείς τους.
• Πότε θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις για τις πανελλαδικές και πότε οι πανελλαδικές;
Μεταφέρεται για το Μάρτιο, αντί Φεβρουάριο, η χρονική περίοδος δηλώσεων των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου. Η υποβολή της αίτησης θα γίνει ηλεκτρονικά. Η ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων θα είναι μεταξύ 7 και 9 Ιουνίου. Ας θυμίσουμε ότι πέρσι οι Πανελλαδικές ξεκίνησαν για τα ΓΕΛ στις 7 Ιουνίου, ενώ το σχολικό έτος θα λήξει στις 30 Ιουνίου.
• Θεωρείτε ότι αλλάζει κάτι με τις εξαγγελίες του υπουργού;
Η ρητορική των «ίσων ευκαιριών» που χρησιμοποιεί συχνά, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο υπουργός εξακολουθεί και υποστηρίζει το μονολιθικό, ισοπεδωτικό και άκαμπτο ελληνικό σχολικό σύστημα, ζητάει από ένα ανομοιογενές μαθητικό σύνολο τις ίδιες επιδόσεις, χωρίς να λαμβάνει καμία ουσιαστική μέριμνα για την αντιστάθμιση των σοβαρών ελλείψεων, που καθηλώνουν ένα μεγάλο αριθμό μαθητών/τριών, περιορίζοντας τις μορφωτικές τους δυνατότητες.
Διαβάστε περισσότερα: 
 http://www.dimokratiki.gr/25-02-2018/pos-tha-diexagonte-efexis-panelladikes-exetasis-synentefxi-tou-proedrou-tis-elmed/

Δεν υπάρχουν σχόλια: