googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Στο 16,5% το προβάδισμα της ΝΔ - Μένουν εκτός βουλής ΑΝΕΛ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων

DIMOSKOPISI
....Συγκεκριμένα, το σχετικό ποσοστό για τη Νέα Δημοκρατία διαμορφώνεται στο 38,5% έναντι 22% για το ΣΥΡΙΖΑ ενώ τρίτο κόμμα είναι το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 9,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5% και η Χρυσή Αυγή με 7% ενώ κάτω από το όριο του 3% και συγκεκριμένα μόλις στο 2% διαμορφώνεται η εκλογική επιρροή των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας, «παγιωμένες» από την αρχή του 2018 είναι οι τάσεις του εκλογικού σώματος, σύμφωνα με την ανάλυση της Public Issue.
Με αφορμή τα νέα στοιχεία από το Πολιτικό Βαρόμετρο, στα οποία αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων ότι η παράσταση νίκης υπέρ της ΝΔ ξεπερνά τις 50 ποσοστιαίες μονάδες, σημειώνεται ότι: «Κανένα από τα μείζονα συμβάντα του τρέχοντος έτους (Συμφωνία των Πρεσπών, κυβερνητική καμπάνια σχετικά με την ολοκλήρωση του ελληνικού μνημονιακού προγράμματος, φονικές πυρκαγιές της Αττικής, διώξεις παλιών αξιωματούχων για διαφθορά, διαφαινόμενη μη-περικοπή των συντάξεων, συμφωνία Αρχιεπισκόπου-Πρωθυπουργού για τον χωρισμό κράτους-Εκκλησίας, κλπ.) δεν φαίνεται να έχουν ασκήσει ιδιαίτερη επίδραση στην πολιτική σκηνή, τουλάχιστον η συνισταμένη τους. Ο εκλογικός συσχετισμός δυνάμεων παρουσιάζει εντυπωσιακή σταθερότητα. Γενικότερα, η εν λόγω σταθερότητα φαίνεται ότι χαρακτηρίζει συνολικά τον τρέχοντα εκλογικό κύκλο 2015-2018, γεγονός με αυτονόητη πολιτική σημασία».
Η ανάλυση της Public Issue αναφέρει:
-Η ΝΔ έχει σταθεροποιήσει την εκλογική της επιρροή, ελαφρώς κάτω από το 40% (σήμερα στο 38,5%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από την αναιμική ανάκαμψη, που παρατηρήθηκε στο Β΄ εξάμηνο του 2017, έχει σταθεροποιηθεί, σε ποσοστά ελαφρώς πάνω από το 20%.
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.insider.gr/eidiseis/politiki/100722/sto-165-probadisma-tis-nd-menoyn-ektos-boylis-anel-potami-enosi-kentroon

Δεν υπάρχουν σχόλια: