googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Τι συμβολίζει το δαγκωμένο μήλο στο logo της Apple;


Ένα από τα πιο διάσημα logo αναμφίβολα είναι αυτό της εταιρείας- κολοσσού Apple. Αν και η επιλογή του μήλου είναι κάτι το αυτονόητο, λόγω του ονόματος της εταιρείας, το γεγονός ότι αυτό απεικονίζεται δαγκωμένο σε ένα σημείο, έγινε αντικείμενο διατύπωσης πολλών θεωριών.
Η πιο δημοφιλής και η πιο σαγηνευτική θεωρία, γύρω από το logo της εταιρίας, υποστηρίζει ότι η επιλογή έγινε ως φόρος τιμής στον Alan Turing, τον σπουδαίο επιστήμονα που έθεσε τις βάσεις για τους σύγχρονους υπολογιστές, έκανε πρωτοποριακές μελέτες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και ξεκλείδωσε τους κωδικούς των ασυρμάτων των Γερμανών κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο τραγικός του θάνατος συνέβη μια δεκαετία μετά το τέλος του πολέμου. Λόγω του γεγονότος ότι ήταν ομοφυλόφιλος βρέθηκε αντιμέτωπος με την κοινωνική κατακραυγή, αλλά εξαναγκάστηκε, προκειμένου να γλιτώσει τη φυλακή, να δεχτεί μια «θεραπεία» ενέσεων οιστρογόνων, που θα κατέστελλαν υποτίθεται την ομοφυλοφιλία του. Η θεραπεία γυναικείων ορμονών διέλυσε σωματικά και ψυχολογικά του σπουδαίου αυτού επιστήμονα, με αποτέλεσμα να πεθάνει δαγκώνοντας ένα μήλο δηλητηριασμένο με κυάνιο στις 7 Ιουνίου του 1954.

Δεν υπάρχουν σχόλια: