googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Την πιο εξειδικευμένη υπηρεσία καθημερινής εποπτείας στο οδικό δίκτυο της Κω εγκαθιστά η Περιφέρεια

 


Μετά το νησί της Ρόδου και η Κως πρόκειται να αποκτήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα την πιο σύγχρονη και καινοτόμα υπηρεσία εποπτείας και επέμβασης στο οδικό της δίκτυο, την υπηρεσία “Road Safety Patrol”.
Η Οικονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας που συνεδρίασε την Τρίτη, με τηλεδιάσκεψη, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, προχώρησε στην κατακύρωση του σχετικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού στην ένωση εταιριών «SCON SERVICES ΤΕΧΝΙΚΗ Ι.Κ.Ε.» και «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΪΡΙΔΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.» με τον διακριτικό τίτλο «Τελχινίς»), για την υλοποίηση του έργου «Υπηρεσία Στοιχειώδους Συντήρησης Οδικού Δικτύου Αρμοδιότητας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Νήσο Κω». Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.498.604,2 € , έχει χρονικό ορίζοντα τετραετίας και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Με την υπηρεσία “Road Safety Patrol”, η οποία ήδη από τις αρχές Ιουνίου ξεκινήσει να εποπτεύει το οδικό δίκτυο της Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάνει πράξη την πιο καινοτόμα αντίληψη στην διαχείριση του οδικού δικτύου, εγκαθιστώντας σύγχρονη υπηρεσία εποπτείας και επέμβασης, με στόχο τη συστηματική παρακολούθηση του οδικού δικτύου για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και λειτουργικότητα για τους χρήστες του, με παρεμβάσεις τόσο προληπτικά, όσο και διορθωτικά. Μετά τα δύο νησιά των Δωδεκανήσων, στόχος είναι να ακολουθήσουν όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
Η παροχή υπηρεσιών επιθεώρησης θα γίνεται σε 24ωρη βάση καθημερινά, χωρίς δηλαδή να εξαιρούνται Σάββατα, Κυριακές και αργίες. Σε καθημερινή βάση θα γίνονται περιπολίες επιθεώρησης
ασφαλείας από ειδικά διαμορφωμένα οχήματα τα οποία θα φέρουν κατάλληλη σήμανση και εξοπλισμό-μηχανήματα, σύμφωνα με το πρόγραμμα επιθεώρησης ώστε να ελέγχεται καθημερινά, αν είναι δυνατόν το σύνολο του Οδικού Δικτύου της περιοχής επέμβασης. Ο ανάδοχος θα εγκαταστήσει σε κατάλληλο χώρο τον Κεντρικό Σταθμό Διοίκησης (ΚΣΔ) του Οδικού Δικτύου, ο οποίος θα λειτουργεί ως βάση των Συνεργείων Τεχνικής Εποπτείας και των Συνεργείων Στοιχειώδους Συντήρησης.
Διαβάστε περισσότερα:
 https://www.dimokratiki.gr/17-06-2021/tin-pio-exeidikeymeni-ypiresia-kathimerinis-epopteias-sto-odiko-diktyo-tis-ko-egkathista-i-perifereia/

Δεν υπάρχουν σχόλια: