googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

H διπλή στόχευση της κυβέρνησης με το freedom pass των 150 ευρώ

 


Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστήσει ελκυστική την προσέλευση των πολιτών στους εμβολιασμούς ξεκινά από τους νέους στους οποίους προσφέρει ένα μπόνους 150 ευρώ προκειμένου να μπουν στο πρόγραμμα Ελευθερία και να συμμετάσχουν στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας αλλά και σε όσους έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.
Ταυτόχρονα όμως με τον τρόπο αυτό προχωρά και σε μια έμμεση τονωτική… ένεση στην αγορά και ειδικά στους κλάδους που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία που θα αγγίξει τα 140.000.000 ευρώ, με την προϋπόθεση πως οι νέοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
Το αποκαλούμενο freedom pass, η προπληρωμένη κάρτα που θα διατεθεί στους νέους των ηλικιών μεταξύ 18 - 25 ετών αποτελεί ένα από τα βήματα που σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο της αύξησης των εμβολιασμών και κυρίως της αντιμετώπισης και της μετάλλαξης Δέλτα που δείχνει να αποτελεί τον επόμενο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία στη χώρα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο τρόπος με τον οποίο οι νέοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα 150 ευρώ της προπληρωμένης κάρτας δείχνουν το δρόμο της τόνωσης της αγοράς.
Και αυτό διότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα σε ένα πλαίσιο που ξεκινά από τον τουρισμός και φτάνει στον πολιτισμό και τις μετακινήσεις. Με βάση τους υπολογισμούς της κυβέρνησης και τα στοιχεία που υπάρχουν οι νέοι των ηλικιών μεταξύ 18 - 25 ανέρχονται σε 940.000 στη χώρα και αν στο σύνολό τους συμμετάσχουν στην πρόγραμμα λαμβάνοντας και το σχετικό μπόνους τότε στην αγορά θα πέσουν περίπου 140.000.000 ευρώ επιπλέον.
Στο πλαίσιο αυτό η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά διάφορων τουριστικών ή πολιτιστικών υπηρεσιών όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση του σχετικού μέτρου προσθέτοντας ότι:«σε ό,τι αφορά τα ταξίδια, θα καλύπτει εγχώριες αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές και οδικές μετακινήσεις (εξαιρούνται μετακινήσεις με ΙΧ), ενοικίαση οχημάτων, μίσθωση δωματίων σε καταλύματα, κάμπινγκ και κατασκηνώσεις και υπηρεσίες ταξιδιωτικών γραφείων.
Διαβάστε περισσότερα: 
https://www.liberal.gr/politics/h%C2%A0dipli-stocheusi-tis-kubernisis-me-to%C2%A0freedom-pass%C2%A0ton-150-euro/387402

Δεν υπάρχουν σχόλια: