googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Κως: Ενα νησί από αρχαίες και ενετικές πινελιές

 

Χαρακτηρίζεται ως ένας από τους ιδανικούς προορισμούς για διακοπές στην Ελλάδα και δικαίως.

Ο λόγος για το νησί του Ιπποκράτη, την Κω.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο νησί, το τρίτο σε μέγεθος των Δωδεκανήσων, το οποίο μάλιστα αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό διακοπών για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο,  προσελκύοντας από οικογένειες, έως μεγάλες παρέες, και ζευγάρια.

Η Κως προσφέρει μεγάλη ποικιλία επιλογών για διασκέδαση, νυχτερινή ζωή, φαγητό, δραστηριότητες και διαμονή.

Αποτελεί τόπο ιδιαίτερα φιλόξενο, αλλά και με πλούσιο παρελθόν, ενώ προσφέρει στον καθένα αυτό που ονειρεύεται στις διακοπές του: κοσμοπολίτικη αύρα, ατελείωτες παραλίες με τα τυρκουάζ νερά, γραφικούς οικισμούς, παραθαλάσσια θέρετρα, ιστορικά αξιοθέατα.

Πρόκειται, για το νησί, στο οποίο γεννήθηκε και έζησε ο Ιπποκράτης, πατέρας της ιατρικής, και όπως ήταν αναμενόμενο μοιάζει με υπαίθριο μουσείο, με αρχαία και μεσαιωνικά μνημεία διάσπαρτα σε κάθε του γωνιά. Διαθέτει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και επιβλητικά κτίρια της ιταλικής περιόδου, που αξίζει να επισκεφτείτε για να γνωρίσετε την πλούσια ιστορία της.

Μάλιστα, επειδή η Κως κατοικείται από την αρχαιότητα έχει δεχτεί επιρροές από πολλούς πολιτισμούς κατά τη διάρκεια των αιώνων. Στην πόλη της Κω, καθώς και σε μικρότερα χωριά και οικισμούς, θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά ιστορία του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από όλα τα παραπάνω, η Κως έχει καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο ως «νησί του ποδήλατου». Το επίπεδο έδαφος του νησιού, οι μεγάλοι ποδηλατόδρομοι που διαθέτει και το δίκτυο που εξυπηρετούν, το έχουν αναδείξει σε έναν bike friendly προορισμό.

Στο νησί, ντόπιοι και επισκέπτες επιλέγουν το ποδήλατο ως μέσο για να απολαύσουν τις βόλτες τους μέσα στην πόλη, να αποδράσουν στις παραλίες ακόμη και για την εργασία ή τα ψώνια τους.

Αξίζει λοιπόν να νοικιάσετε ποδήλατο και να περιηγηθείτε στην πόλη της Κω καθώς και σε άλλους οικισμούς.
Το νησί προσφέρει δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες. Ειδικά εκείνοι που αγαπάτε τις δραστηριότητες στη φύση, θα προσθέσετε την Κω στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς.

Διαβάστε περισσότερα: 

https://www.rodiaki.gr/article/481709/kws-ena-nhsi-apo-arxaies-kai-enetikes-pinelies

Δεν υπάρχουν σχόλια: