googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Η Ελλάδα αλλάζει. Η Νάξος παγκόσμιο πρότυπο στο πρόγραμμα «έξυπνων νησιών» της Amazon Web Services!!!

 


Το «Smart Island», ένα πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού, προϊόν συνεργασίας της Amazon Web Services και περισσότερων από 20 ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών, μπαίνει σε πιλοτική εφαρμογή στη Νάξο με στόχο να αποτελέσει το διαβατήριο για την εξαγωγή του, όχι μόνο σε άλλα μέρη της Ελλάδας, αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου.

  • Στο πλαίσιο του «Smart Island» θα αναπτυχθούν λύσεις για την έξυπνη κινητικότητα, την πρωτοβάθμια υγεία και την μεταφορά αγαθών. Μεταξύ των  λύσεων αυτών περιλαμβάνονται η ψηφιακή καταγραφή αφίξεων - αναχωρήσεων επιβατικών πλοίων, αλλά και η μεταφορά βιολογικού και φαρμακευτικού υλικού με τη χρήση drone. Συνολικά, η υπάρχουσα υποδομή του νησιού, όπως είναι η μαρίνα, το δίκτυο ενέργειας και τα συστήματα διαχείρισης υδάτων, αναβαθμίζονται μέσω ψηφιακών λύσεων και συστημάτων διαχείρισης έξυπνων υποδομών.
  • Αυτό που πιλοτικά κάνει η Amazon Web Services στη Νάξο, σε συνεργασία με μία πλειάδα σπουδαίων εταιρειών, από μεγάλες τράπεζες μέχρι εταιρείες τεχνολογίας θα ωφελήσει την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά θα αποτελέσει και πρότυπο για την εφαρμογή τέτοιου τύπου τεχνολογιών σε όλα τα νησιά του κόσμου, ενώ θα διαφημίσει τη Νάξο, τις Κυκλάδες, την Ελλάδα παγκοσμίως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: