googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Κύκλωμα διακινητών με Έλληνες συνδέσμους – Σε δύο περιπτώσεις στην Κω και στο Φαρμακονήσι εμπλέκεται επικεφαλής ΜΚΟ από την Αθήνα !!!

 


ΕΡΕΥΝΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ – ΕΥΠ

Δύο δικογραφίες εις βάρος Τούρκων δουλεμπόρων καθώς και των επικεφαλής δύο γνωστών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό σχημάτισε το Λιμενικό. Προηγήθηκαν έρευνες με τη συνδρομή και της ΕΥΠ, από τις οποίες προέκυψαν απευθείας επικοινωνίες διακινητών από τα τουρκικά παράλια με τους εμπλεκόμενους εθελοντές στην Ελλάδα, προτού οι βάρκες με τους πρόσφυγες και μετανάστες ξεκινήσουν το ταξίδι τους με προορισμό τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα την Κω και το Φαρμακονήσι. Στις επικοινωνίες αυτές φέρεται να ανταλλάσσουν πληροφορίες για τον χρόνο εκκίνησης του ταξιδιού, το δρομολόγιο και τον χρόνο άφιξής τους στα ελληνικά νησιά. Δραστηριότητα που σύμφωνα με τις προανακριτικές αρχές εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου 4251 περί «διευκόλυνσης εισόδου πολιτών τρίτων χωρών στο ελληνικό έδαφος» και επισύρει βαριές ποινές πολυετούς κάθειρξης.

Στη μία από τις δύο υποθέσεις, η έρευνα του Λιμενικού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τον ρόλο του οργανωτή της μεταφοράς από την Τουρκία στην Ελλάδα είχε αξιωματικός της τουρκικής ακτοφυλακής. Εδειξε στους διακινούμενους την ταυτότητά του προκειμένου να τους πείσει για την επιτυχία του εγχειρήματος και να εισπράξει από καθέναν απ’ αυτούς το ποσό των 1.000 ευρώ. Την ιδιότητά του φέρεται να επιβεβαιώνει σε κατάθεσή του και ο ένας από τους διακινούμενους, Σομαλός αστυνομικός, που κατά δήλωσή του φιλοξενήθηκε για διάστημα ενός μηνός στο σπίτι του διακινητή. Οι δύο αυτές δικογραφίες, την ύπαρξη των οποίων αποκαλύπτει σήμερα η «Κ», ολοκληρώθηκαν και υποβλήθηκαν πριν από μερικούς μήνες στην αρμόδια εισαγγελία. Σήμερα, οι φάκελοι των δύο υποθέσεων βρίσκονται στα χέρια του ανακριτή Κω.

Διαβάστε περισσότερα: 
https://www.dimokratiki.gr/10-10-2022/kykloma-diakiniton-me-ellines-syndesmoys-se-dyo-periptoseis-stin-ko-kai-sto-farmakonisi-empleketai-epikefalis-mko-apo-tin-athina/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: