googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

ΕΣΤΙΕΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ

 

Το έχω ξαναγράψει, αλλά είναι επίκαιρο, με τις χτεσινές εξελίξεις:
Το 2003, η Επιτροπή Διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, προσέγγισε τα πανεπιστήμια και έκανε την εξής πρόταση:
1. Οι φοιτητές θα άδειαζαν τις φοιτητικές εστίες για ένα έτος, μέχρι τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα πήγαιναν να μείνουν σε ξενοδοχεία και η Επιτροπή θα πλήρωνε για τη διαμονή και τη σίτισή τους για όλο αυτό το έτος.
2. Η Επιτροπή θα ανακαίνιζε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ τις φοιτητικές Εστίες με την τελευταία λέξη της οικοδομικής τέχνης, με πλήρεις εγκαταστάσεις και όλα τα καλούδια, προκειμένου να φιλοξενήσει σε αυτές τους διαιτητές και τους δημοσιογράφους που θα είχαν διαπιστευτεί για τους Αγώνες.
3. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση και της Παραολυμπιάδας, οι εστίες θα παραδίνονταν προς χρήση από τους φοιτητές, καινούργιες, επιπλωμένες και άνετες.
Μαντέψτε τι έγινε, φίλοι και γείτονες... Οι φοιτητικοί σύλλογοι απέρριψαν μετά βδελυγμίας την πρόταση και προχώρησαν κι ένα βήμα παραπέρα και έκαναν καταλήψεις στα Πανεπιστήμια, με το αίτημα να μην γίνουν οι Αγώνες, ένα αίτημα που μόνο η ακροαριστερά του Αλαβάνου είχε υιοθετήσει.
Προφανώς, θα χαλούσε η πιάτσα με τις υπενοικιάσεις, από τις οποίες ουκ ολίγοι "άποροι" φοιτητές έβγαζαν φράγκα, για να στεγάζουν οικονομικούς μετανάστες και διάφορους άλλους.
Με μια απλή έφοδο που και που δεν λύνεται το πρόβλημα. Πρέπει να καθαρίσουν άμεσα όλες οι Εστίες και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους αρμόδιους (Πρυτάνεις, υπαλλήλους, φύλακες κλπ) που επέτρεπαν όλα αυτά τα χρόνια να έχουν μετατραπεί σε γιάφκες που τις πληρώναμε εμείς.
Για να δούμε, θα έχουν το θάρρος να το πράξουν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί;

Δεν υπάρχουν σχόλια: