googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Ο Ερντογάν είναι ο “Δούρειος Ίππος” του Πούτιν μέσα στη Δυτική Συμμαχία: Ο Μενέντεζ δεν πρόκειται να αλλάξει τη γνώμη του…


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Πανηγύρισαν οι Τούρκοι την απόφαση μιας ομάδας γερουσιαστών, οι οποίοι για διαδικαστικούς και μόνο λόγους, αφαίρεσαν τις τροπολογίες των συναδέλφων τους, του Ρόμπερτ Μενέντεζ και του Κρις βαν Χόλλεν, από το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του αμερικανικού Πενταγώνου.

Όπως πολύ ορθά δήλωσε στην εφημερίδα “Καθημερινή”, ο εκτελεστικός Διευθυντής της οργάνωσης HALC, Έντι Ζεμενίδης, δεν έχει «τελειώσει» η τροπολογία του κ. Ρόμπερτ Μενέντεζ, αφού ο γερουσιαστής σε κάθε περίπτωση έχει τη δυνατότητα να ασκήσει βέτο στην αγορά των αμερικανικων μαχητικών F-16 από την Άγκυρα.

Οι πανηγυρισμοί, πάντως, δεν κράτησαν πολύ. Πριν κλείσουν 24 ώρες από τα “χαρμόσυνα νέα”, πάγωσαν τα χαμόγελα των Τούρκων.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής, υπό την ιδιότητά του, του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, ανακοίνωσε ότι δεν θα εγκρίνει την πώληση των μαχητικών που απαιτεί να λάβει η Τουρκία, εάν αυτή δεν συμμορφωθεί “προς τας υποδείξεις”…

Όπως είναι γνωστό ο κ. Μενέντεζ έθεσε όρους στην Άγκυρα για να μην καταθέσει το βέτο του, και να μην μπλοκάρει έτσι την συγκεκριμένη αγορά πολεμικού υλικού.

Η δήλωση του ομιλεί από μόνη της.

Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος, έγραψε στο Twitter. Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, δεν θα εγκρίνω σε καμία περίπτωση αυτή την υπόθεση των F-16 στην Τουρκία έως ότου ο Ερντογάν σταματήσει την εκστρατεία επιθετικότητάς του σε όλη την περιοχή. Τελεία και παύλα.

Διαβάστε περισσότερα: https://hellasjournal.com/2022/10/o-erntogan-ine-o-dourios-ippos-tou-poutin-mesa-sti-ditiki-simmachia-o-menentez-den-prokite-na-allaxi-ti-gnomi-tou-video/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: