googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Όλη η αλήθεια για τα F-16 που απαιτεί να αγοράσει η κατοχική Τουρκία: “Δεν θα τα πάρει” είναι η επαναλαμβανόμενη απάντηση του γερουσιαστή Μενέντεζ

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η Τουρκία δεν θα τα πάρει τα F-16. Ήταν μόνο ένα εμπόδιο στον δρόμο μας. Η Τουρκία πρέπει πρώτα να γίνει ένας καλός σύμμαχος του ΝΑΤΟ.

Αυτή είναι η θέση του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, όπως μεταφέρθηκε στην ιστοσελίδα μας, μετά την δυσάρεστη εξέλιξη της απόσυρσης από το νομοσχέδιο της Γερουσίας για τον αμυντικό προϋπολογισμό των Ηνωμένων Πολιτειών (NDAA), των τροπολογιών που επέβαλλαν προϋποθέσεις στην Τουρκία για την αναβάθμιση των F-16.

Ο κ. Μενέντεζ απουσίαζε χθες από τη Γερουσία, όπως και πολλοί άλλοι νομοθέτες. Και επιχειρήθηκε η τραβεστί διαδικασία από Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες, οι οποίοι τάχθηκαν με το μέρος της Τουρκίας.

Μετά την αναγγελία της είδησης πανηγύρισαν οι Τούρκοι όπως ήταν αναμενόμενο. Αλλά πανηγύρισαν και άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες, διότι αυτό που τους ενδιαφέρει ένα το μικρό «κομματικό χωριό» στην Ελλάδα και όχι οι εθνικές υποθέσεις του Ελληνισμού.

  • Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Το πρώτο δεδομένο είναι η επαναλαμβανόμενη δήλωση του γερουσιαστή Μενέντεζ, -πριν μερικές μέρες τόνισε τα ίδια και στην εκδήλωση των ομογενών του Νιου Τζέρσεϊ για την ενίσχυση της εκστρατείας του. Είπε τα εξής για το αίτημα της Τουρκίας να αγοράσει 40 μαχητικά F-16 και να αναβαθμίσει άλλα 80 που διατηρεί στο οπλοστάσιο της, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι καθηλωμένα στο έδαφος:

“Όσο είμαι εγώ πρόεδρος της Επιτροπής αυτής (εννοεί της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας), που έχει λόγο στην πώληση των F-16 σε άλλες χώρες, αυτό δεν θα γίνει” (εννοεί η πώληση των F-16 στην Τουρκία).

Διαβάστε περισσότερα: 

https://hellasjournal.com/2022/10/oli-i-alithia-gia-ta-f-16-pou-apeti-na-agorasi-i-katochiki-tourkia-den-tha-ta-pari-ine-i-epanalamvanomeni-apantisi-tou-gerousiasti-menentez/


Δεν υπάρχουν σχόλια: