googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Ο Δήμος Φυλής δείχνει τον δρόμο: Εξασφάλισε από τη ΡΑΑΕΥ άδεια αποθήκευσης ισχύος 240 MW

 

Ηχηρό «παρών» στο χώρο των ΑΠΕ δίνει ο Δήμος Φυλής που τα τελευταία χρόνια μέσω μεθοδικών κινήσεων προωθεί την υλοποίηση έργων πράσινης ενέργειας, με τελικό στόχο την ενεργειακή αυτονομία όχι μόνο των δημοτικών υποδομών, αλλά και των δημοτών του.

Στο πλαίσιο αυτό μόλις πριν λίγες μέρες, εξασφάλισε από τη ΡΑΑΕΥ άδεια αποθήκευσης ενέργειας μέγιστης ισχύος έγχυσης 240 ΜW και μέγιστης ισχύος απορρόφησης 240 MW.

Ειδικότερα, η σχετική αίτηση υποβλήθηκε στην Αρχή τον Ιανουάριο του 2023 και σύμφωνα με την άδεια που χορηγήθηκε στις 24 Οκτωβρίου ο σταθμός με συσσωρρευτές προορίζεται για τη θέση «Μαντριά Σφέτσα» των Δημοτικών Ενοτήτων Ασπροπύργου, Φυλής των Δήμων Ασπροπύργου, Φυλής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και προβλέπεται να έχει εγκατεστημένη χωρητικότητα 820 MWh και εγγυημένη (ωφέλιμη) χωρητικότητα 720 MWh.

Όσο για τη χρηματοδότηση αναμένεται να εξασφαλιστεί από τον Δήμο Φυλής μέσω τραπεζικού δανεισμού.

Πρωτοπόρος στις ΑΠΕ

Το πλάνο δημιουργίας της μονάδας αποθήκευσης έρχεται ως επιστέγασμα και απαραίτητο συμπλήρωμα σειράς φωτοβολταικών έργων που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης ή ανάπτυξης από τον Δήμο Φυλής.

Διαβάστε περισσότερα: https://rb.gy/2k49m

Δεν υπάρχουν σχόλια: