googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Μπαταρίες ημι-στερεής κατάστασης θα αλλάξουν το τοπίο στην αυτοκίνηση...

 


#Greencars, #Energy, #Enviroment

Μπαταρίες που θα φορτίζουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα παράγουν Ισραηλινοί, αλλάζοντας τα δεδομένα στον χώρο της ηλεκτροκίνησης.
Τη νέα αυτοκινητική επανάσταση έχει φέρει η ηλεκτροκίνηση αλλάζοντας εκ βάθρων όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το αγαπημένο μας μεταφορικό μέσο. Πρόκειται για ένα νέο μεγάλαιο κεφάλαιο στην ιστορία του αυτοκινήτου, που απαιτεί από τους οδηγούς να ξεχάσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και να στραφούν στα καλώδια φόρτισης και τα ηλεκτρομοτέρ.
Προϊόντος του χρόνου, η ηλεκτροκίνηση αυξάνει την οπαδική της βάση, αν και υπάρχουν ακόμα πολλοί που αρνούνται να αγκαλιάσουν τον ηλεκτρισμό, υπό τον φόβο της αυτονομίας κίνησης των ηλεκτρικών ΙΧ, ο οποίος συνοδεύεται από δυσαρέσκεια για το μη επαρκώς αναπτυγμένο δίκτυο φόρτισης.
Λύση σε αυτό το πρόβλημα υπόσχεται ότι μπορεί να δώσει η ισραηλινή εταιρεία “StoreDot”, η οποία έχει ήδη συνάψει συνεργασίες με αυτοκινητικούς κολοσσούς όπως η Volvo και η Mercedes, και έχει ως στόχο να διαθέσει στην αγορά από το επόμενο έτος μπαταρίες που θα μπορούν να εφοδιάζονται με 160 χλμ. μέσα σε 5 λεπτά.
Επίσης, στόχος της έως και το 2028 είναι να παράγει μπαταρίες ημι-στερεής κατάστασης που θα «παίρνουν» 160 χλμ. σε 3 λεπτά, και το 2032 μπαταρίες που θα φτάνουν στο ίδιο επίπεδο φόρτισης σε μόλις 2 λεπτά. Προσώρας, ωστόσο, δεν γνωρίζει πως θα επιτύχει τον μακροπρόθεσμο στόχο της.
Η υφιστάμενη προσέγγιση της StoreDot αφορά στην αντικατάσταση του γραφίτη στην άνοδο μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου με μικροσωματίδια πυριτίου.
Επισής, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της StoreDot, Doron Myersdorf, μεταξύ άλλων αξιοποιούνται πρόσθετα πολυμερών και αγώγιμα πρόσθετα, ενώ πολύτιμη βοήθεια προσφέρει και η τεχνητή νοημοσύνη.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.carandmotor.gr/nea/oi-israilinoi-fernoyn-telos-sti-benzini-diesel

Δεν υπάρχουν σχόλια: