Ioannis Bougas
Καθώς πλησιάζει η 69η επέτειος της Τελικής Μάχης του Ελληνικού Στρατού στον Γράμμο επί του λεγόμενου ΔΣΕ μεταξύ 25-29 Αυγούστου του 1949, και λόγω της υπογραφής της ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ «Συμφωνίας των Πρεσπών» που παραδίδει τη Ιστορία και τον Πολιτισμό της Μακεδονίας στους Σλάβους και υπενθυμίζει την προδοσία του ΚΚΕ κατά της Μακεδονίας και το κόστος της Ανταρσίας του 1946-49 σε αίμα και εθνικό πλούτο, επισημαίνω ένα σοβαρό στοιχείο για τους αντάρτες του «ΔΣΕ», ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ.
Η αναγκαστική στρατολογία γινόταν από την αρχή της Ανταρσίας, από το τέλος του 1946 και τις αρχές του 1947, αλλά ήταν σχετικά επιλεκτική, κυρίως σε άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας ή και μεγαλύτερους, και σπανίως γυναίκες. Πολλοί δε από αυτούς μπορεί και να συμπαθούσαν τους αντάρτες, αλλά απέφευγαν την εθελοντική άνοδο στο βουνό, τη σκληρή ζωή του αντάρτη, και τους κινδύνους για τη ζωή τους.
Όσο όμως περνούσε ο καιρός και προχώρησε η ανταρσία προς το τέλος του 1947 και ιδίως το 1948 και το 1949, για να αναπληρώσουν τις χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, καθώς και τους λιποτάκτες που επίσης ανέρχονταν σε πολλές χιλιάδες, το ΚΚΕ κατέληξε να προβαίνει σε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ, και πολλές φορές ΒΙΑΙΗ, στρατολογία αγοριών και κοριτσιών από την εντός Ελλάδος περιοχή που ήλεγχε, την αποκαλούμενη «Ελεύθερη Ελλάδα» με κέντρο τις Πρέσπες, και άλλα χωριά όπου έκαναν οι αντάρτες επιδρομές, αλλά και από τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑΤΟΣ στις χώρες του Παραπετάσματος. Στο τέλος της Ανταρσίας, το ποσοστό των βιαίως στρατολογημένων, και μάλιστα κυρίως Σλαβομακεδόνων, υπερέβαινε το 60% των μαχίμων ανταρτών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου