googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Αναβολή για τις 10 Οκτωβρίου 2019 πήρε η εκδίκαση της αγωγής αποζημίωσης, των θυμάτων της απάτης των λογιστών κατά του δήμου Κω και του Ελληνικού Δημοσίου.


Αναβολή για τις 10 Οκτωβρίου 2019 πήρε η προγραμματισμένη για σήμερα 11/10/2018  εκδίκαση της αγωγής αποζημίωσης, που έχουν υποβάλει τα θύματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης από τους γνωστούς λογιστές, κατά του δήμου Κω και του Ελληνικού Δημοσίου.
Η αγωγή κατά του δήμου εδράζεται στην μαζική θεώρηση από δημοτικούς υπαλλήλους, του γνήσιου της υπογραφής των θυμάτων, σε εξουσιοδοτήσεις των λογιστών, εν αγνοία φυσικά των θυμάτων.
Η αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου εδράζεται σε βεβαίωση από κρατικό αστυνομικό, του γνήσιου της υπογραφής ενός από τα θύματα, σε ανάλογη εξουσιοδότηση.
Τις εξουσιοδοτήσεις αυτές χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για να προβαίνουν εν αγνοία των θυμάτων σε ρυθμίσεις οφειλών και άλλες ενέργειες ενώπιον του ΙΚΑ, ώστε να καλύπτουν τα ίχνη τους και να μην λαμβάνουν τα θύματα γνώση των συσσωρευμένων χρεών τους.
Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει περισσότερα από 4 χρόνια από την αποκάλυψη της υπόθεσης, η Ελληνική δικαιοσύνη κινείται με ρυθμούς χελώνας και τα θύματα αναγκάζονται να πληρώνουν από το υστέρημα τους τα ήδη πληρωμένα, προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους.
Η καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης αγγίζει τα όρια της αρνησιδικίας και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Για μια ξεκάθαρη και ομολογημένη δικαστικά υπόθεση μετά από τόσα  χρόνια οι δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι, σαν να μην έγινε τίποτα.
Μέχρι τώρα έχουν παραγραφεί πλήθος πλημμεληματικών εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί από τους συνεργούς - υπαλλήλους των δημοσίων υπηρεσιών που εμπλέκονται. Ίσως αυτός να είναι ο στόχος της αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην εκδίκαση της υπόθεσης. Αυτό βέβαια δεν παραγράφει τις αστικές διεκδικήσεις των θυμάτων σε βάρος των υπηρεσιών τους, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Κάθε λογικός άνθρωπος αναρωτιέται. Είναι λειτουργία δικαιοσύνης αυτή; Είναι δυνατόν οι συνεργοί των δραστών μέσα στις δημόσιες υπηρεσίες να παραμένουν στις θέσεις τους; Ποιος τους προστατεύει ; Τι εμπιστοσύνη να έχουμε σε θεσμούς και δημόσιες υπηρεσίες μετά από όλα αυτά;Πολίτες σε απόγνωση. Δικαιοσύνη δεν αποδίδεται. Το ΙΚΑ εκβιάζει τους επιχειρηματίες αντί να ελέγξει τους υπαλλήλους του. Η τραγική Ελληνική πραγματικότητα σε όλο το θλιβερό μεγαλείο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: