googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

 



Ο χρήστης Κώστας Κάπος είναι με το χρήστη Costas Kapos.


Αγαπημένοι μου tree huggers, θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε κάτι που δείχνετε να αγνοείτε, πλασσάροντάς μας ιστορίες για "καταστροφή δασών" και "ερημοποίηση" της χώρας.
Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, η δασοκάλυψη είναι 20% ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ από ότι ήταν το 1980 και αυτό οφείλεται στα αυξημένα επίπεδα CO2 που υπάρχει στην ατμόσφαιρα.
Ναι, καλά ακούσατε, παρόλες τις μεγάλες πυρκαγές που μας ταλανίζουν κάθε χρόνο, έχουμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δέντρα απ' ότι είχαμε πριν από 40 χρόνια. Η πραγματική καταστροφή των δασών γίνεται στη Βραζιλία του Λούλα και του Μπολσονάρου, όχι στην Ελλαδίτσα μας.
Αν είχατε στοιχεία από τη δεκαετία του '80, θα βλέπατε ότι και η ατμόσφαιρα εχει καθαρίσει, και όξινη βροχή δεν υπάρχει πια, και η τρύπα του όζοντος έχει κλείσει. Το μοναδικό και τεράστιο πρόβλημα είναι η κλιματική αλλαγή και ακόμα δεν γνωρίζουμε εάν είναι ανθρωπογενής ή ένα περιοδικό φαινόμενο που απλά το οξύνουμε με τις εκπομπές CO2.
Η καταστροφή του Περιβάλλοντος ΔΕΝ αφορά τα δάση, ούτε την ποιότητα της ατμόσφαιρας (που είναι σαφώς καλύτερη από ότι ήταν όταν καίγαμε ό,τι κάρβουνο και μαζούτ μπορούσε να καεί) αλλά άλλες αιτίες, τις οποίες πολλές φορές αγνοείτε, όπως π.χ. τα εκατομμύρια τόνους πλαστικών και μικροπλαστικών που έχουν μπει στην τροφική μας αλυσίδα, τα φυτοφάρμακα που εξολοθρεύουν τις μέλισσες ή τα σκουλίκια και άλλα έντομα που έχουν αρρωστήσει όλα τα έλατα, τις φτελιές και τα πλατάνια της χώρας και σύντομα θα μείνουμε χωρίς αυτά.
Μη σκούζετε, λοιπόν, όταν για ένα πολλαπλά ωφέλιμο έργο χρειάζεται να κοπούν 100-200 δέντρα, γιατί μόνο φασαρία κάνετε. Από αλλού θα την πατήσουμε και δεν θα το έχετε πάρει χαμπάρι. Ψάξτε να δείτε τι γίνεται με τα αρχαία βακτήρια που ελευθερώνονται από το λιώσιμο των πάγων και τα ξαναλέμε, με τα κομμένα δεντράκια σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: