googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Για το Θερινό ηλιοστάσιο και τη διάρκεια της μεγαλύτερης ημέρας του χρόνου



Για το φετινό έτος, το θερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου θα διαρκέσει σχεδόν 15 ώρες και θα συνοδευτεί από την πανσέληνο της φράουλας
Το θερινό ηλιοστάσιο, η 21η Ιουνίου κάθε έτους, είναι και η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, η ημέρα με τη μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, με το περισσότερο φως από οποιαδήποτε άλλη πριν και μετά. Πρόκειται για την ημέρα που σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη του καλοκαιριού σε ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο της γης, όπου και ανήκει η Ελλάδα.
Για το φετινό έτος, το θερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου θα διαρκέσει σχεδόν 15 ώρες. Συγκεκριμένα 14 ώρες και 48 λεπτά, από τις έξι και δύο λεπτά το χάραμα, ώς τις 8 και πενήντα λεπτά το βράδυ.
Από εκεί και μετά, δηλαδή από την 22η Ιουνίου και έπειτα, οι ημέρες αρχίζουν αργά και σταθερά να μικραίνουν έως ότου σχεδόν εξισωθούν με τις νύχτες. Η εξίσωση αυτή στη διάρκειας της μέρας με τη νύχτα σηματοδοτεί την φθινοπωρινή ισημερία. Από αυτήν τη στιγμή του χρόνου και εντεύθεν η μέρα αρχίζει να υπολείπεται της νύχτας ως το χειμερινό ηλιοστάσιο, οπότε και έχουμε τη μικρότερη ημέρα του χρόνου.

https://www.tovima.gr/2024/06/18/society/therino-iliostasio-kai-panselinos-tis-fraoulas-pos-orizetai-ti-symvolizei/


Δεν υπάρχουν σχόλια: