googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Φίλιππος Παπανικολάου στον RV: Η κουλτούρα της προστασίας του περιβάλλοντος πρέπει να καλλιεργηθεί στην Κοινωνία μας κι αυτό «περνά» μέσα απ’ το σχολείο (audio)

 

Καλεσμένος της εκπομπής «Real Kos» με τον Παναγιώτη Ζουζούνη βρέθηκε ο διευθυντής του Επαγγελματικού Λυκείου Κω κύριος Φίλιππος Παπανικολάου, συζητώντας για την βράβευση του σχολείου στην κατηγορία καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και κλιματική αλλαγή στην διοργάνωση Education Leaders Awards 2024.

«Όπως ξέρετε φέτος λειτουργήσαμε για πρώτη φορά τον τομέα γεωπονίας στο σχολείο μας προσπαθώντας να στηρίξουμε την πρωτογενή παραγωγή μέσα από την παροχή νέων δυνατοτήτων στους αγρότες μας. Το θεωρούμε κάτι πολύ σημαντικό και έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια στο νησί μας. Στα πλαίσια αυτά έχουμε στήσει με την υποστήριξη τοπικών φορέων ένα θερμοκήπιο, όπου τα παιδιά καλλιεργούν και κάνουν την πρακτική τους. Όλο αυτό το project λοιπόν προβλήθηκε στον οργανισμό Education Leaders Awards 2024 και βραβεύτηκε. Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές βεβαίως αλλά και στην καθηγήτρια τους κυρία Μαρθα Νικολαΐδη, η οποία και εργάστηκε σκληρά πάνω σ’ αυτό το θέμα. Μεγάλη διάκριση αυτή για το σχολείο μας αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν η πρώτη μας χρόνια στον τομέα της γεωπονίας»μερικά απ’ όσα δήλωσε ο κ. Παπανικολάου.

Ιδιαίτερη η αναφορά του κυρίου Παπανικολάου και στην σημαντικότητα η προστασία του περιβάλλοντος να γίνει κτήμα της τοπικής κοινωνίας κάτι στο οποίο παίζει ενεργό ρόλο το σχολείο. Ο κ.  Παπανικολάου εξήρε την πρωτοβουλία της ΠΝΑΙ που έχει να κάνει με την ενεργειακή διασύνδεση της Δωδεκανήσου με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσα από ένα project ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα βρει την Κω ως ενεργειακό κόμβο να πρωτοστατεί, γεγονός το οποίο πέρα από θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, θα έχει και οικονομικό όφελος για τις τοπικές μας κοινωνίες και τους νησιώτες μας. 

https://realvoice995.gr/filippos-papanikolaou-ston-rv-i-koultoura-tis-prostasias-tou-perivallontos-prepei-na-kalliergithei-stin-koinonia-mas-ki-afto-perna-mesa-ap-to-scholeio-audio/

Δεν υπάρχουν σχόλια: