googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Μετά το φιάσκο των δήθεν υποκλοπών πρέπει να αποκατασταθεί ο Γρηγόρης Δημητριάδης .

 

Κύριε Πρωθυπουργέ  @kmitsotakis, τώρα που η υπόθεση των δήθεν υποκλοπών αποδείχθηκε ένα μεγάλο φιάσκο, ήλθε η ώρα της αποκατάστασης του Γρηγόρη  Δημητριάδη @grigoris_d, η συμβολή του οποίου στο συντονισμό του κυβερνητικού έργου ήταν καθοριστική. 

Άμεση λοιπόν επιστροφή του Γρηγόρη  Δημητριάδη στη θέση του ώστε να επιταχυνθούν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες και να υποστηριχθεί το κυβερνητικό έργο. 

Πέρα όμως από αυτό, η επιστροφή του θα είναι μια πράξη ηθικής αποκατάστασης του συνεργάτη σας, που άδικα συκοφαντήθηκε και στοχοποιήθηκε.

Astronomy Picture of the Day: Sun Dance

 


 #NASA, #SDO#NASA , #Space ,#astronomy

Explanation: Sometimes, the surface of our Sun seems to dance. In the middle of 2012, for example, NASA's Sun-orbiting Solar Dynamic Observatory spacecraft imaged an impressive prominence that seemed to perform a running dive roll like an acrobatic dancer. The dramatic explosion was captured in ultraviolet light in the featured time-lapse video covering about three hours. A looping magnetic field directed the flow of hot plasma on the Sun. The scale of the dancing prominence is huge -- the entire Earth would easily fit under the flowing arch of hot gas. A quiescent prominence typically lasts about a month and may erupt in a Coronal Mass Ejection (CME), expelling hot gas into the Solar System. The energy mechanism that creates a solar prominence is still a topic of research. Like in 2012, this year the Sun's surface is again quite active and features many filaments and prominences.

https://apod.nasa.gov/apod/ap240728.html

Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων: ο "πατερούλης" Στάλιν ζητά να παραχωρηθεί η Δυτική Θράκη στην Βουλγαρία!

 



Σαν σήμερα, 29 Ιουλίου 1946, ξεκίνησε η Διάσκεψη Ειρήνης στο Παρίσι, για τον επίσημο καθορισμό των συνόρων των ευρωπαϊκών κρατών, μετά τον Β' Π.Π. Επρόκειτο στην ουσία για την "Διάσκεψη των Νικητών", κατά την οποία οι νικηφόρες στον πόλεμο Συμμαχικές δυνάμεις (κυρίως η Βρετανία, η ΕΣΣΔ, οι ΗΠΑ και η Γαλλία) διαπραγματεύτηκαν τις λεπτομέρειες των συνθηκών ειρήνης με τις ηττημένες χώρες, ήτοι την Ιταλία, την Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Βουλγαρία και την Φινλανδία. 🔴Κατά την διάρκεια της Διάσκεψης, η αντιπροσωπεία της κομμουνιστικής Βουλγαρίας, υποστήριξε ότι κακώς οι Βούλγαροι κατατάσσονται στους ηττημένους, καθώς άλλαξαν στρατόπεδο στα τέλη του πολέμου και βοήθησαν τους Σοβιετικούς κατά την υποχώρηση των Γερμανών. Καταλήγοντας, με θράσος χιλίων πιθήκων, η βουλγαρική αντιπροσωπεία απαίτησε όχι μόνο να μην επιβληθούν κυρώσεις στην Βουλγαρία, αλλά και να της παραχωρηθεί η Δυτική Θράκη‼️ 🔴Το θρασύτατο αυτό αίτημα των κόκκινων Νεοκομιτατζήδων, υποστηρίχθηκε επίσημα από την ΕΣΣΔ και τους παρισταμένους στην Διάσκεψη δορυφόρους της, την Πολωνία, την Τσεχοσλοβακία και την Γιουγκοσλαβία. Προφανώς,το βουλγαρικό θράσος ήταν αποτέλεσμα προσυνεννόησης του Βούλγαρου κομμουνιστή ηγέτη Γκιόργκι Δημητρώφ, με τον Στάλιν. Αναφέρει σχετικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, στο βιβλίο του "Η δημοκρατία στο απόσπασμα": 👉«Αυτή τη στιγμή διάλεξε η Σοβιετική Ένωση να ανακινήσει το θέμα της Δυτικής Θράκης, προτείνοντας στη Διάσκεψη Ειρήνης να παραχωρηθεί η περιοχή αυτή στη Βουλγαρία»

🔴Ευτυχώς, η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Γαλλία (που αδίκησαν καταφανώς την Ελλάδα σε άλλα ζητήματα, όπως π.χ. αυτό της Βορείου Ηπείρου...), δεν δέχθηκαν ούτε συζήτηση επί του θέματος, κι έτσι η Θράκη παρέμεινε σε ελληνικά χέρια. Βέβαια, ο "πατερούλης" Στάλιν δεν παραιτήθηκε του σχεδίου βουλγαροποίησης της Θράκης, προκειμένου να αποκτήσει η αγαπημένη του Βουλγαρία διέξοδο στο Αιγαίο. Κι αμέσως μετά την Διάσκεψη, διέταξε τις συμμορίες του ΚΚΕ (ΔΣΕ), να σηκώσουν τα όπλα κατά της Ελλάδος, για να αποκόψουν την Μακεδονία και την Θράκη από τον εθνικό κορμό και να τις παραδώσουν στον Τίτο και στον Δημητρώφ.

Όμως, ευτυχώς ηττήθηκαν!

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Ο εξορκισμός της βραχυχρόνιας μίσθωσης

 


Πάνος Λεοντόπουλος

CEO HOTELISTAS TAILORMADE

Είναι απορίας άξιον πόσες διαφορετικές αναγνώσεις μπορεί να έχει μια επαγγελματική δραστηριότητα, πόσο μάλλον όταν αυτή έχει βραχεία παρουσία στον οικονομικό στίβο. Ο λόγος βέβαια είναι για τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων, μια δραστηριότητα γύρω από την οποία επικρατούν μύθοι με χρυσωρύχους, τυμβωρύχους, επιτήδειους, φοροφυγάδες και λοιπούς ήρωες, καλούς ή κακούς.

Ο πρώτος αστικός μύθος που επικρατεί είναι ότι με τη βραχυχρόνια μίσθωση… πλουτίζεις! Ναι φυσικά και ο κόσμος έχει αυτή τη στρεβλή εικόνα, γιατί όταν ακούει βραχυχρόνια μίσθωση με έσοδα από 50 ως 150 (και παραπάνω φυσικά) ευρώ την ημέρα, σκέφτεται ότι αυτά μπαίνουν κατευθείαν τσέπη (και μάλιστα βαθιά). Όταν όμως καθίσεις και λογαριάσεις πως για έναν ιδιώτη η φορολογία με κλίμακα ενοικίων μπορεί να φτάσει ακόμα και το 40%, καθιστώντας την εφορία, μεγαλομέτοχο, όταν προσλάβεις καθαρίστρια ή host για τα check-in/out και βρεις τεχνικό να φτιάχνει τις βλάβες –  ξέρετε πόσο κοστίζουν οι τεχνικοί στις μέρες μας – τότε σου κόβεται η ανάσα. Φυσικά, έξω από το χορό αγνοούμε ότι πληρώνουμε φωτογράφηση, προμήθεια 15 ως και 20% σε ψηφιακές πλατφόρμες κρατήσεων, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, κοινόχρηστα, αναλώσιμα και φυσικά φόρους, όπως ΦΠΑ, Τέλος Κλιματικής Ανθεκτικότητας και Δημοτικό Φόρο. Όποιος έχει γερό κομπιουτεράκι ας κάνει τα νούμερα. Πρέπει πρώτα να πληρωθούν όλα αυτά και μετά να μείνει κάτι για τον ιδιοκτήτη ή το διαχειριστή. Συν τοις άλλοις, τις τιμές και της βραχυχρόνιας μίσθωσης δεν τις καθορίζει στην πραγματικότητα ο εκάστοτε ιδιοκτήτης ή διαχειριστής. Η ίδια η προσφορά και ζήτηση (αγορά) τις καθορίζει, όπου φτάνεις συχνά στην κλασσική ατάκα από την ταινία του Κωνσταντάρα «άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις στα τάρταρα».

Για να κλείσουμε την αναφορά στον πρώτο αστικό μύθο, η δουλειά αυτή δεν φέρνει έσοδα χωρίς κόπο. Τουναντίον, ο κόπος που απαιτείται είτε από τον ιδιώτη είτε από τη διαχειρίστρια επιχείρηση είναι τεράστιος. Οι παράμετροι που πρέπει να έχει κανείς στο μυαλό του όταν εμπλέκεται με τη βραχυχρόνια μίσθωση, συχνά ισοδυναμούν με τις παραμέτρους που έχει ένας ξενοδόχος, κι ας αφορά ένα και μόνο διαμέρισμα. Αναφέρω επιγραμματικά την εξεύρεση συνεργατών ή προσωπικού, την επιλογή και αγορά αναλωσίμων, τον ιματισμό, την εξεύρεση καθαρίστριας ή συνεργείου καθαρισμού, τη διαχείριση των παραπόνων πελατών, τις επισκευές, τις κλοπές εντός των διαμερισμάτων και άλλα πολλά. Αν λοιπόν η βραχυχρόνια μίσθωση έχει κάποια, έστω και μικρή, παραπάνω απόδοση σε σχέση με τη μακροχρόνια, λογαριάστε το χρόνο και τον κόπο για όλα τα παραπάνω.

Αν και χιλιοειπωμένο, για την πληρότητα του άρθρου κρίνεται αναγκαίο να αναφέρουμε ότι στη βραχυχρόνια μίσθωση διατέθηκαν εκατοντάδες εγκαταλελειμμένοι χώροι, βιοτεχνικά κτίρια και απαξιωμένα κτίρια γραφείων, όπου με τις κατάλληλες παρεμβάσεις και επενδύσεις χιλιάδων ευρώ, βρήκαν μια νέα θέση στην καθημερινότητα μας.

Ο δεύτερος και πιο λαϊκός αστικός μύθος σχετικά με τη βραχυχρόνια μίσθωση είναι ότι ο περιορισμός ή η κατάργησή της θα φέρει μείωση στις τιμές των ενοικίων, ενώ παράλληλα θα αυξήσει τα διαθέσιμα διαμερίσματα. Εδώ, δεν έχω αντίρρηση ότι κάποιες χιλιάδες διαμερισμάτων θα μπορούσαν θεωρητικά να επιστρέψουν στην αγορά της μακροχρόνιας μίσθωσης, όμως η ερώτηση είναι, με τι όρους;

Διαβάστε περισσότερα: https://www.powergame.gr/scripta-manent/687261/o-exorkismos-tis-vrachychronias-misthosis/

Astronomy Picture of the Day: Chamaeleon Dark Nebulas

 

#NASA , #Space ,#astronomy

Explanation: Sometimes the dark dust of interstellar space has an angular elegance. Such is the case toward the far-south constellation of Chamaeleon. Normally too faint to see, dark dust is best known for blocking visible light from stars and galaxies behind it. In this 36.6-hour exposure, however, the dust is seen mostly in light of its own, with its strong red and near-infrared colors creating a brown hue. Contrastingly blue, the bright star Beta Chamaeleontis is visible on the upper right, with the dust that surrounds it preferentially reflecting blue light from its primarily blue-white color. All of the pictured stars and dust occur in our own Milky Way Galaxy with one notable exception: the white spot just below Beta Chamaeleontis is the galaxy IC 3104 which lies far in the distance. Interstellar dust is mostly created in the cool atmospheres of giant stars and dispersed into space by stellar light, stellar winds, and stellar explosions such as supernovas.

https://apod.nasa.gov/apod/ap240722.html

30 Ιουλίου 1994: Υπογράφεται η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας

 




Υπογράφεται πάνω από 150 χώρες η Διεθνής Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, των Ηνωμένων Εθνών (UNCLOS).

Μεταξύ των υπογραφόντων κρατών βρίσκεται η Ελλάδα αλλά όχι η Τουρκία. Ο λόγος είναι πως η Σύμβαση του 1994, που αντικατέστησε τέσσερις παλαιότερες και θα τεθεί σε εφαρμογή λίγους μήνες μετά (Νοέμβριο του 1994), εξέφρασε τις νέες διεθνείς αντιλήψεις όχι μόνο για τα παράκτια ύδατα, τα χωρικά και την υφαλοκρηπίδα αλλά και για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). 

Βάσει της Σύμβασης, ήταν δυνατόν σε ένα κράτος να αυξήσει τα χωρικά ύδατά του στα 12 ναυτικά μίλια, ενώ αποκτούσε και δικαιώματα εκμετάλλευσης των αλιευμάτων και ορυκτών, που υπήρχαν στο υπέδαφος του πυθμένα μέχρι 200 ν.μ. από τις ακτές του. Η Σύμβαση προέβλεπε την ίδρυση Διεθνούς Οργάνου για την οργάνωση της εκμετάλλευσης του πυθμένα των θαλασσών (ISA), που όμως -λόγω διαφωνιών, κυρίως από τις ΗΠΑ- ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε.

Η Τουρκία αντέδρασε άμεσα ανακοινώνοντας τον Νοέμβριο του 1994, πως πιθανή επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ν.μ. θα αποτελούσε αιτία πολέμου (casus belli) εφόσον το Αιγαίο ήταν “ειδική περίπτωση” και πως θα διατηρούσε τα ίδια όρια και η ίδια. Φυσικά, αυτό δεν την εμπόδισε να επεκτείνει τα δικά της χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ. στη Μαύρη Θάλασσα και στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Άγκυρα διατηρεί την απειλή της μέχρι σήμερα, αρνείται ότι το Καστελόριζο έχει δικαίωμα σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, και το ίδιο λέει για για τα περισσότερα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

https://military-history.gr/1994-07-30-unclos-signed/

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Astronomy Picture of the Day: Facing NGC 6946

 

#NASA , #Space ,#astronomy
 

Explanation: From our vantage point in the Milky Way Galaxy, we see NGC 6946 face-on. The big, beautiful spiral galaxy is located just 20 million light-years away, behind a veil of foreground dust and stars in the high and far-off constellation Cepheus. In this sharp telescopic portrait, from the core outward the galaxy's colors change from the yellowish light of old stars in the center to young blue star clusters and reddish star forming regions along the loose, fragmented spiral arms. NGC 6946 is also bright in infrared light and rich in gas and dust, exhibiting a high star birth and death rate. In fact, since the early 20th century ten confirmed supernovae, the death explosions of massive stars, were discovered in NGC 6946. Nearly 40,000 light-years across, NGC 6946 is also known as the Fireworks Galaxy.

https://apod.nasa.gov/apod/ap240726.html

Όργανο των ισλαμιστών η δήθεν "Διεθνής Αμνηστία"

 

Διαβάστε την προκλητική ανακοίνωση των ισλαμόπληκτων δήθεν ειρηνιστών. 

Στηρίζουν με κάθε τρόπο τον ισλαμικό παραλογισμό, την διείσδυση στν Ευρώπη και την καταστροφική αλλοίωση του τρόπου ζωής της "γηραιάς ηπείρου".

Η χρηματοδότηση από όλα τα πολιτισμένα κράτη αυτής της άθλιας, μουσουλμανικής επί της ουσίας ΜΚΟ, πρέπει να στματήσει και οι εκπρόσωποι τους να εδιωχθούν.

Χωρίς σκληρά μέτρα  κόντρα στη δήθεν συμπερίληψη και ανοχή δεν έχουμε μέλλον.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Χαμηλότερες κατά 26% οι τιμές του καλαθιού του νοικοκυριού στην Ελλάδα σε σχέση με τη Γερμανία [πίνακες]

 


Με αφορμή τη συζήτηση σε σχέση με το επίπεδο τιμών σε Ελλάδα και Γερμανία, το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών ΙΕΛΚΑ παραθέτει σχετικά στοιχεία του Ινστιτούτου και της παγκόσμιας βάσης δεδομένων τιμών καταναλωτή Numbeo.

Τα πραγματικά αυτά δεδομένα δίνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της διαφοράς τιμών στα προϊόντα σουπερμάρκετ μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Καταρχάς, η επαναλαμβανόμενη έκθεση του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ)  παρουσιάζει τα αποτελέσματα οργανωμένης έρευνας σύγκρισης τιμών (που βασίζονται σε στοιχεία από πλατφόρμες σύγκρισης τιμών σε κάθε χώρα, αλλά και σε τιμοληψίες από αλυσίδες σουπερμάρκετ) σε τυπικό καλάθι προϊόντων του νοικοκυριού του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων (σουπερμάρκετ) στην Ελλάδα την Άνοιξη του 2024 και αντίστοιχα στην Γαλλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία, στη Γερμανία και στη Ρουμανία. Η σύγκριση τιμών γίνεται με και χωρίς την αξία του ΦΠΑ, ο οποίος διαφέρει σε κάθε χώρα.

Για την ανάλυση συγκρίθηκαν οι τιμές σε συνολικά 44 κατηγορίες προϊόντων: Αυτές οι υποκατηγορίες προϊόντων εξετάζονται από ένα σημαντικό δείγμα πάνω από 1.400 τιμών προϊόντων και 9 διαφορετικές αλυσίδες σουπερμάρκετ στις δύο χώρες συνολικά για να υπολογισθούν οι μέσες τιμές, με δειγματοληψίες από έγκυρα site σύγκρισης τιμών σε Ελλάδα και Γερμανία, αλλά και από αλυσίδες σουπερμάρκετ. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν όλες τις τιμές επωνύμων προϊόντων, αλλά και όλων των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας σε κάθε χώρα (εξαιρουμένων μόνο ειδικών προϊόντων όπως π.χ. βιολογικά προϊόντα). Οι τιμές είναι οι τελικές τιμές συμπεριλαμβανομένων των προσφορών και εκπτώσεων που παρέχουν οι αλυσίδες σουπερμάρκετ σε κάθε χώρα. Διευκρινίζεται ότι οι τιμές αφορούν μόνο αλυσίδες σουπερμάρκετ και όχι άλλα σημεία πώλησης. Τα στοιχεία προέρχονται από τις παρακάτω αλυσίδες σουπερμάρκετ[1]:

Πηγή:  https://www.iefimerida.gr/oikonomia/kalathi-toy-noikokyrioy-times-soypermarket

Astronomy Picture of the Day: The Tadpole Galaxy from #Hubble

 


Image Credit: #NASA , #Space ,#astronomy
#Hubble Legacy Archive, #ESA, #NASA

Explanation: Why does this galaxy have such a long tail? In this stunning vista, based on image data from the Hubble Legacy Archive, distant galaxies form a dramatic backdrop for disrupted spiral galaxy Arp 188, the Tadpole Galaxy. The cosmic tadpole is a mere 420 million light-years distant toward the northern constellation of the Dragon (Draco). Its eye-catching tail is about 280 thousand light-years long and features massive, bright blue star clusters. One story goes that a more compact intruder galaxy crossed in front of Arp 188 - from right to left in this view - and was slung around behind the Tadpole by their gravitational attraction. During the close encounter, tidal forces drew out the spiral galaxy's stars, gas, and dust forming the spectacular tail. The intruder galaxy itself, estimated to lie about 300 thousand light-years behind the Tadpole, can be seen through foreground spiral arms at the upper right. Following its terrestrial namesake, the Tadpole Galaxy will likely lose its tail as it grows older, the tail's star clusters forming smaller satellites of the large spiral galaxy.

https://apod.nasa.gov/apod/ap240715.html

Το ☭ΚΚΕ στήνει άγαλμα στον “πράκτορα”, “χαφιέ της ασφάλειας”, “βαμμένο εχθρό του λαού” κ.τ.λ., Νίκο Πλουμπίδη😲

 

🔴Μετά την λήξη του συμμοριτοπολέμου, ο Νίκος Πλουμπίδης, ηγετικό στέλεχος και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, τέθηκε επικεφαλής της παράνομης κομματικής οργάνωσης εσωτερικού. Στην ίδια οργάνωση εντάχθηκε και ο Μπελογιάννης, άρτι αφιχθείς από το παραπέτασμα. Στα τέλη του 1950, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη, βάσει του ΑΝ 509/1947, ο Μπελογιάννης και άλλα στελέχη του παράνομου ΚΚΕ. Ο Πλουμπίδης, διέφυγε της σύλληψης. Ο Μπελογιάννης και άλλοι καταδικάστηκαν εις θάνατον, αλλά η τότε κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η ποινή αυτή δεν θα εκτελεσθεί. 🔴Στα τέλη του 1951, ανακαλύφθηκαν ασύρματοι σε δύο γιάφκες του ΚΚΕ, κι έτσι ο Μπελογιάννης και τα υπόλοιπα στελέχη του ΚΚΕ, παραπέμφθηκαν σε νέα δίκη, με την κατηγορία της κατασκοπείας, που επέσυρε την θανατική ποινή! Ακολούθησαν καταδίκες σε θάνατο. Κι ενώ οι θανατοποινίτες προσέφυγαν στο Συμβούλιο Χαρίτων και αναμενόταν η απόφαση, μια απρόσμενη παρέμβαση έφερε τα πάνω κάτω! 🔴Ο Πλουμπίδης, από το κρησφύγετό του, έστειλε μια επιστολή στον τύπο, με την οποία αναλάμβανε την αποκλειστική ευθύνη για την καθοδήγηση του παρανόμου μηχανισμού του ΚΚΕ. Επίσης, δήλωνε έτοιμος να παραδοθεί στις αρχές και να δικαστεί αυτός για κατασκοπεία, αντί του Μπελογιάννη! Στην δε επιστολή του, υπήρχε και το δακτυλικό του αποτύπωμα, για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι αυτός είχε στείλει την επιστολή. 🔴Κι ενώ όλοι περίμεναν την παράδοση Πλουμπίδη και την ανάκληση της θανατικής ποινής για τον Μπελογιάννη και τους υπολοίπους, παρεμβαίνει το ΚΚΕ, μέσω του ραδιοφωνικού του σταθμού "Φωνή της Αλήθειας", και χαρακτηρίζει την επιστολή Πλουμπίδη "κατασκεύασμα της ασφάλειας", υποστηρίζοντας ότι ο Πλουμπίδης δεν μπορεί να έγραψε αυτή την επιστολή, γιατί νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του παραπετάσματος, πάσχων από καλπάζουσα φυματίωση! Λόγω της παρέμβασης αυτής του ΚΚΕ, εκτελέστηκε ο Μπελογιάννης. 🔴Πέντε μήνες μετά την εκτέλεση Μπελογιάννη, συνελήφθη και ο Πλουμπίδης. Ακολούθησε νέα "παρέμβαση" του ΚΚΕ, που μέσω του ραδιοσταθμού του, "στόλιζε" για τα καλά τον συλληφθέντα: 👉«Ο Πλουμπίδης είναι από 27ετίας πράκτορας της Ασφάλειας. Ειδικά στα χρόνια της Μεταξικής διχτατορίας, στην Χιτλερική κατοχή και στην περίοδο της Αμερικανοκρατίας, ο προβοκάτορας Πλουμπίδης έκανε μεγάλη ζημιά στο λαϊκό κίνημα και στο Λαό μας. Από τις μεγαλύτερες προδοσίες του είναι ότι παράδωσε στην Ασφάλεια και στο δήμιο τον λαϊκό ήρωα Ν. Μπελογιάννη. Ο Πλουμπίδης είναι βαμμένος θανάσιμος εχθρός του Λαού. Η Αμερικανική κατασκοπεία και η Ασφάλεια, τώρα που κατάλαβαν, ότι ο πράκτορας τους ξεσκεπάζεται, σκηνοθέτησαν τη νέα σύλληψη του Πλουμπίδη για να τον καλύψουν. Τέτοιες εικονικές συλλήψεις του Πλουμπίδη έχουν γίνει και στο παρελθόν για τον ίδιο σκοπό»👈 🔴Αμέσως μετά την αποκήρυξη του Πλουμπίδη από το κόμμα, η γυναίκα του, Ιουλία Πλουμπίδη, κομμουνίστρια και κρατούμενη τότε στις φυλακές Αβέρωφ, τον αποκήρυξε κι αυτή με την σειρά της: 👉«Έβγαλε τη βέρα του γάμου τους από το χέρι της, επισκέφτηκε και πάλι τον διευθυντή των φυλακών και ζήτησε να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες ώστε να αλλάξει το συζυγικό της επώνυμο και να πάρει πάλι το πατρικό της»👈 (Πηγή: άρθρο του Γ. Πετρόπουλου στην ΕΦ.ΣΥΝ, στις 13/8/2023, με τίτλο "Νίκος Πλουμπίδης και το ζήτημα της αποκατάστασής του από το ΚΚΕ"). Αυτό είναι που λέμε "και κερατάς και δαρμένος"! 🔴Τελικά, ο Πλουμπίδης καταδικάσθηκε εις θάνατον και αργότερα εκτελέστηκε. Αλλά ακόμα και μετά την εκτέλεσή του, το... τιμημένο Κουκουέ δεν σεβάστηκε την μνήμη του, "καταγγέλοντας" πως η εκτέλεσή του ήταν εικονική: 👉«Ο Πλουμπίδης φυγαδεύτηκε στην Αμερική, όπου ξεκοκκαλίζει τα πικρά αργύρια της προδοσίας του»👈 🔴Αύριο, το ΚΚΕ, παρουσία του Κουτσούμπα, θα πραγματοποιήσει "εκδήλωση τιμής και μνήμης" για τον Πλουμπίδη και θα κάνει τα αποκαλυπτήρια προτομής του, στην γενέτειρά του, τα Λαγκάδια Αρκαδίας. Όπως καταλαβαίνετε, το θράσος τους, δεν έχει όρια‼️

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Προσβολή του Ολυμπιακού Ιδεώδους η απαράδεκτη τελετή εναρξης στο #Παρίσι

 


Κατάντια και ξεφτίλα για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό η εμφάνιση των Drag Queens σε αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου.

Οι Γάλλοι φίλοι μας έπεσαν πολύ χαμηλά και οι επιλογές τους προσβάλουν το Ολυμπιακό Ιδεώδες αλλά και την κυρίαρχη Ευρωπαϊκή θρησκεία, τον Χριστιανισμό που αποτελεί συνεκτικό στοιχείο των Ευρωπαϊκών λαών..

Η χρησιμοποίηση της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων για την προώθηση αφύσικων πρότυπων στο όνομα της διαφορετικότητας, είναι απαράδεκτη και αλλοιώνει τα αθλητικά ιδεώδη.