googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

«Δεκέμβριος 1944», «17 Νοεμβρίου 1973»

Διαβάστε την επιστολή που δημοσιεύθηκε στη "Καθημερινή" και βγάλτε συμπεράσματα για την εκμετάλλευση των σχολικών χώρων από τους αριστεριστές-"προοδευτικούς" εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει το σχολικό χώρο βάση για τη προώθηση της ιδεολογίας τους.
"Κύριε διευθυντά
Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010, που ως γνωστό ήταν η επέτειος του Πολυτεχνείου και εορτάζεται σε όλα τα σχολεία, έτυχε να παρευρεθώ στην εορταστική εκδήλωση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, για να παραλάβω τα δύο εγγόνια μου, μετά τη λήξη της εκδήλωσης.
Με έκπληξη μεγάλη διαπίστωσα ότι στα παιδιά που αποτελούσαν τη χορωδία, τους είχαν βάλει στο πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, και τραγούδησαν και τον ύμνο του διεθνούς κομμουνισμού (της 3ης Διεθνούς) «Επέσατε θύματα, αδέρφια εσείς... κ.λπ.». Ταυτόχρονα, παρουσίαζαν στην οθόνη με κεφαλαία γράμματα «Δεκέμβρης 1944» και «17 Νοέμβρη 1973» και σκηνές από τις εποχές αυτές, συνδυάζοντας τη μία με την άλλη. Διαμαρτυρήθηκα στο τέλος της εκδήλωσης στην κ. διευθύντρια, η οποία μού αντέτεινε ότι έχουμε δημοκρατία, για να βγάλω βέβαια το συμπέρασμα ότι όλα επιτρέπονται. Είπε και άλλα πολλά, για να υπερασπιστεί το δικαίωμά της, να διδάσκει τη νεολαία μας, με το περιεχόμενο ύμνων, όπως αυτός που αναφέρω πιο πάνω, που είναι γεμάτος εμπάθεια και μίσος.
Λυπήθηκα πολύ, για την όλη συμπεριφορά της κ. διευθύντριας, διότι πιστεύω ότι στις καθαρές ψυχές των παιδιών δεν πρέπει να περνάμε, τέτοια μηνύματα προερχόμενα από τις κομματικές ιδεολογίες μας και τις παθολογίες του παρελθόντος."
Χρηστος Γιαμβριας - ομότιμος καθηγητής πανεπιστημίου / Βριλήσσια

Δεν υπάρχουν σχόλια: