googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Οικολογική Αυτοκίνηση: Honda Fit EV Concept

Η HONDA παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό Fit EV Concept στα πλαίσια της φιλοσοφίας Honda Electric Mobility Network που ακολουθεί η εταιρία για τη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών διαχείρισης και παραγωγής ενέργειας.
Το Fit EV Concept δίνει μία πρώτη γεύση από το στυλ και τη φιλοσοφία λειτουργίας του προσεχούς Fit EV παραγωγής με μπαταρία, το οποίο θα λανσαριστεί στην Αμερική και την Ιαπωνία το 2012.
Το Fit EV είναι σχεδιασμένο για να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης του μέσου κατοίκου μητροπολιτικής περιοχής και χρησιμοποιεί την πενταθέσια διάταξη του δημοφιλούς Fit δύο όγκων (Jazz στην Ευρώπη). Όταν λανσαριστεί το Fit EV παραγωγής θα χρησιμοποιεί την ενέργεια μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου και ομοαξονικό ηλεκτροκινητήρα.
Ο υψηλής πυκνότητας ισχύος ηλεκτροκινητήρας προσφέρει άριστη απόδοση παραμένοντας αθόρυβος στις υψηλές ταχύτητες. Το Fit EV θα έχει τελική ταχύτητα 144 km/h.
Η αυτονομία του Fit EV υπολογίζεται στα 160 km ανά φόρτιση, σύμφωνα με τον κύκλο πόλης US EPA LA4* (112 km όταν εφαρμοστεί ο συντελεστής ρύθμισης του ΕΡΑ). Η αυτονομία μπορεί να μεγιστοποιηθεί με τη χρήση ενός καινοτόμου συστήματος ηλεκτροκίνησης 3 προγραμμάτων που προσαρμόστηκε από το σπορ υβριδικό 2011 Honda CR-Z. Το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να επιλέγει μεταξύ ECON, NORMAL και SPORT για να μεταβάλει άμεσα και ομαλά την οδηγική εμπειρία προκειμένου να μεγιστοποιεί την απόλαυση ή να βελτιώνει την επιτάχυνση.
Διαβάστε περισσότερα: http://docs.google.com/View?id=ddkjfq7m_460d69pnzcw

Δεν υπάρχουν σχόλια: