googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το νησί.....

Μετά τη χθεσινή θεομηνία ο δήμος κίνησε τις διαδικασίες για να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ώστε να μπορεί να τεκμηριωθεί η διεκδίκηση αποζημιώσεων. Για τη καταγραφή των ζημιών οι πληγέντες πρέπει να απευθύνονται στο δήμο.
Οι ζημιές είναι μεγάλες. Έχουν πλημμυρίσει τα υπόγεια. Έχουν σπάσει τα τζάμια των ηλιακών σε ποσοστό άνω του 50%, ενώ δεν υπάρχει αυτοκίνητο που να μη σημαδεύτηκε στο καπό και στον ουρανό.
Πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Ιδιαίτερα στον άξονα της ροής του Πλατύ ποταμού.
Το αποχετευτικό δίκτυο έχει κορεσθεί από την εισροή ομβρίων με αποτέλεσμα στα χαμηλά σημεία να υπερχειλίζει.
Οι δημοτικές υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις  και  πυροσβεστική έχουν κινητοποιηθεί σε όλο το νησί και συνδράμουν τους πληγέντες.

Από χαλάζι28ΙΑΝ2011

Παρότι πρόκειται για μια φυσική καταστροφή πέρα από κάθε πρόβλεψη, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα έργα βιτρίνας στον παραλιακό επιδείνωσαν το πρόβλημα. Όσο για τις περίφημες "επιστημονικές" φυτεύσεις, που στοίχισαν στους Κώους εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ, έχουν κυριολεκτικά εξαφανιστεί.

1 σχόλιο:

Lazaros Sorazal είπε...

Σύμφωνα με την Π2/οικ.2673/29-8-2001 (ΦΕΚ 1185 τ. Β’) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας Πρόνοιας, "η κύρυξη μιας περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης απο την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ενεργοποίηση ειδικότερων νομοθετικών ρυθμίσεων σχετικών με την καταβολή αποζημιώσεων και δανείων σε πληγέντες".

http://www.gscp.gr/ggpp_cms_files/dynamic/c56423/file/egiklios%20plimmiron%202008_el_GR.pdf