googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Αρσενικό στο νερό της Κεφάλου....

Είχαμε την πληροφορία από επίσημα χείλη εδώ και λίγες μέρες. Σήμερα όμως η αποκάλυψη έγινε δια στόματος δημάρχου. Αρσενικό στο νερό της Κεφάλου, πολύ πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Θείο, σίδηρος και μαγγάνιο στο νερό της Καρδάμενας. Θλιβερή πραγματικότητα και πιο θλιβερή η αδιαφορία - ανικανότητα των προηγούμενων δημοτικών αρχών του δήμου Ηρακλειδών. Δυστυχώς η ανάθεση της διοίκησης των δήμων σε πολιτικούς με περιορισμένα προσόντα έχει πολλάκις τραγική κατάληξη. Απαράδεκτο σήμερα και με την υπάρχουσα τεχνολογίας οι δημότες του δήμου Ηρακλειδών να στερούνται πόσιμο, υγιεινό νερό.
Απαράδεκτο ένας δήμος με τόσα έσοδα να μην έχει επενδύσει σε σύγχρονες μονάδες διύλισης- επεξεργασίας του νερού ώστε αυτό να είναι ασφαλές και υγιεινό.


Αρσενικό. Στοιχείο αρκετά διαδεδομένο στον φλοιό της Γης. Οι ενώσεις του αρσενικού εμφανίζονται περισσότερο κοντά σε Δέλτα ποταμών και σε θερμές πηγές. Προσλαμβανόμενο για μεγάλο χρονικό διάστημα με το πόσιμο νερό σε υψηλές συγκεντρώσεις, εκτός από καρκινογένεση μπορεί να προκαλέσει δερματολογικά, πνευμονολογικά, νευρολογικά, καρδιολογικά και αιμοποιητικά προβλήματα.

Μαγγάνιο. Σε μικρές ποσότητες είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη ανθρώπινου οργανισμού (αναπαραγωγικό σύστημα, ανάπτυξη των παιδιών). Σε υψηλές ποσότητες, όμως, δρα τοξικά και το όριο συγκέντρωσης στο νερό είναι 50 mg/l.

Δεν υπάρχουν σχόλια: