googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ;

Ενώ όλοι σχολίαζαν στα ΜΜΕ της Ελλάδας και της Τουρκίας την απουσία του Πρωθυπουργού στον Αγιασμό των Υδάτων στο Φανάρι, αυτός έχει προγραμματίσει την ακριβώς επόμενη μέρα ταξίδι στο Ερζερούμ της Τουρκιάς, στην πόλη που συνδέθηκε με την γενοκτονία των Ποντίων.
Στην Τουρκία δίνουν και παίρνουν τα ρεπορτάζ σε όλο τον τύπο ότι έχει αποφασιστεί μέσα σε όλα, και μάλιστα από τον Οκτώβριο, και η συνδιαχείρηση του φυσικού πλούτου του Αιγαίου.
Αυτό είναι γνωστό στην Τουρκία από τις 24 Νοεμβρίου που πρωτοαναφέρθηκε ως μυστική διπλωματική συνάντηση στις 7-8/1/2011 και ήρθε στο φως περιεχόμενο απόρρητου τηλεγραφήματος, το οποίο αναφερόταν στο ενδεχόμενο συνδιαχείρισης στο Αιγαίο, αποκαλύπτοντας μυστικές συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Επίσης ανησυχεί και το γεγονός ότι σύμφωνα με δηλώσεις διπλωματικών κύκλων δεν υπάρχει ακριβείς ενημέρωση σχετικά με το περιεχόμενο συζητήσεων που θα έχει ο Πρωθυπουργός στο ταξίδι αυτό.
Το κακό είναι ότι οι ίδιοι διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα συμφωνούν με τα «επικείμενης συμφωνίας» και κάνουν λόγο για ελλιπή ενημέρωση, υπενθυμίζοντας ότι όταν ο κ. Παπανδρέου είχε αναλάβει εκτός από τα πρωθυπουργικά του και καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών είχε περίπου αποκλείσει έναν μεγάλο όγκο Ελλήνων διπλωματών από την ενημέρωση για τα επόμενα βήματα στον τομέα της άσκησης εξωτερικής πολιτικής, αφού δεν έδινε καμία κατεύθυνση σε διπλωμάτες, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων στο εξωτερικό.

Αναμένουμε με αγωνία ελπίζοντας να ενημερωθούμε πριν είναι αργά. 
Ν.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: