googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Ενιαίου Δήμου. Προτάσεις κοινής λογικής από τον Τέλη!!!

Η μακρόχρονη επαφή με τα θέματα του νησιού μας, οι γνώσεις και η εμπειρία δίνουν τη δυνατότητα στον  Αριστοτέλη Παυλίδη  να προτείνει λύσεις απλές, εφικτές και υλοποιήσιμες.
Αντί λοιπόν ενός κοινότυπου χαιρετισμού κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση για θέματα που "σέρνονται" εδώ και χρόνια.
Δικαστήρια, Φυλακές, Αστυνομία, Νοσοκομείο.
Είδηση είναι ότι η ΔΕΠΑΝΟΜ δήλωσε αδυναμία να εντάξει τα υπάρχοντα κτίρια του Λινοπότι στο σχεδιασμό της. Ο χώρος που μένει πλέον προβληματικός.
Λύση ιδανική κατά την άποψη μας, ο χώρος της μονάδας Γαλαθρή όπου το ΒΑΚΟΥΦ έχει σημαντική ιδιοκτησία και διάθεση να την παραχωρήσει για τέτοιο σκοπό. Η υπόλοιπη έκταση μπορεί να αγορασθεί. Οι αρχαιολογικοί περιορισμοί μπορούν να ξεπεραστούν με απόφαση του ΚΑΣ πολύ εύκολα.
Τα κτίρια του Λινοπότι με χαμηλό κόστος μπορούν να μετατραπούν σε νέες αγροτικές φυλακές.
Το συγκρότημα των φυλακών εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε δικαστικό συγκρότημα, με πολλούς χώρους και άνεση πάρκινγκ.
Όσο για την αστυνομία προτείνεται η στέγαση της στο πρώην εργοστάσιο της "Alexader Fashion", ιδιοκτησίας του δήμου.
Με το συνολικό αυτό σχεδιασμό ανοίγουν σημαντικές κατασκευαστικές εργασίες που μπορούν να υλοποιηθούν από το δήμο είτε από συνεργατική ομάδα κατασκευαστών. Επίσης ο δήμος θα έχει ένα ακόμα σημαντικό μίσθωμα από τη στέγαση  της αστυνομίας.
Η πρόταση αξιοποιεί δημόσια ή δημοτική περιουσία, είναι χαμηλού κόστους, χαμηλής γραφειοκρατικής εμπλοκής, δημιουργεί θέσεις εργασίας και έσοδα στο δήμο και  όλα τα έργα πλην νοσοκομείου μπορούν να ξεκινήσουν πολύ γρήγορα .

Φωτό Από Αναπτυξιακό_Συνέδριο_ΦΕΒ26-27_2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: