googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ξηλώστε τώρα τα μεταλλικά κολονάκια..

Το παλούκωμα των δρόμων καθιερώθηκε από το καθεστώς του παραλογισμού που είχε εγκαθιδρυθεί στη πόλη μας. Στόχος το παλουκώματος η αποτροπή της παράνομης στάθμευσης, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με άλλα μέσα που δε θα αναφέρουμε εδώ.   Είναι χαρακτηριστικό αντιδημοκρατικών καθεστώτων η επιβολή της θέλησης του "αφέντη" με μόνιμο και δεσμευτικό τρόπο. Για την επιβολή της  παρακάμφθηκαν όλα τα ζητήματα ασφαλείας που δημιουργήθηκαν από τα κολονάκια.

Από fotos_limani

Ποιος θα ενδιαφερθεί για τον άτυχο δικυκλιστή που για οποιοδήποτε λόγο θα  έχει μια "στενή" επαφή με τη μεταλλική γωνιά. Ποιος θα νοιαστεί για το κίνδυνο που τον εκθέτει είτε φορά είτε δε φορά κράνος. Ψιλά γράμματα για τον αφέντη, το διοικητή της τροχαίας, τον εισαγγελέα και το μηχανικό του δήμου που υπέγραψε τη μελέτη. Ας πρόσεχε,  θα πούνε κάποιοι.Αφού οδηγούσε μηχανάκι έπρεπε να το περιμένει, θα πούνε κάποιοι άλλοι. Η αλήθεια όμως είναι ότι αποτελεί υποχρέωση αυτών που σχεδιάζουν, να κάνουν τους δρόμους όσο γίνεται ασφαλείς, χωρίς παγίδες και επικίνδυνες κατασκευές.
Ποιος θα ενδιαφερθεί για την ανάγκη διέλευσης ενός πυροσβεστικού ή ασθενοφόρου αν ακινητοποιηθεί κάποιο όχημα. Κανείς από τους αναρμόδιους - αρμόδιους δε τόλμησε να αρθρώσει λέξη διαμαρτυρίας για τις επιλογές του "αφέντη".
Όμως κάθε πολιτισμένη κοινωνία οφείλει να έχει ανατροφοδότηση, να μαθαίνει από τα λάθη της και να τα διορθώνει.
Στο σημείο που φτάσαμε μια επιλογή υπάρχει:
ΞΗΛΩΣΤΕ ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: