googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

2 χρόνια στη διεύθυνση του 2ου ΓΕΛ, ένας σύντομος απολογισμός

Ανέλαβα τη διεύθυνση του 2ου ΓΕΛ Κω από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2009-2010, μετά τη συνταξιοδότηση του προηγούμενου διευθυντή. Προσπάθησα να θέσω τις βάσεις για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων του σχολικού συγκροτήματος στο θέμα των κτιριακών υποδομών. Έγιναν σημαντικά βήματα με τη βοήθεια και υποστήριξη του δήμου Κω.
 Προσπάθησα να επιτύχω την αλληλεπίδραση της σχολικής κοινότητας με τη τοπική κοινωνία, με κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες. Ενδεικτικά αναφέρω τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης μέσω του ΓΡΑΣΕΠ, με τη συνεργασία της υπεύθυνης κ. Κρύου την οποία και ευχαριστώ θερμά.
Φρόντισα για τη βελτίωση της διοικητικής λειτουργίας, καθώς αυτή είναι σημαντικό στοιχείο για την επίτευξη των στόχων κάθε οργανισμού. Στα πλαίσια αυτά οργάνωσα τον χώρο της γραμματείας του σχολείου και φρόντισα για την λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου, μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η ενδοεπικοινωνία της γραμματείας, του γραφείου διευθυντή, του χώρου του Έπαφου, του χώρου VBI, της βιβλιοθήκης, του εργαστηρίου πληροφορικής και του γραφείου καθηγητών. Το τηλεφωνικό κέντρο διαθέτει αυτή τη στιγμή 3 εξωτερικές γραμμές κάτι που διευκολύνει την επικοινωνία για υπηρεσιακούς λόγους. Αναβαθμίσθηκε όλο το εξωτερικό τηλεφωνικό δίκτυο του σχολείου, με την υποστήριξη του κ. Χατζηπαυλή τον οποίο ευχαριστώ.
Διευκόλυνα τη λειτουργία του σχολείου με την εγκατάσταση ηλεκτρικού κουδουνιού και θυροτηλέφωνου για το άνοιγμα της πόρτας. Φρόντισα για την εγκατάσταση διακόπτη έναυσης του καλοριφέρ στη βιβλιοθήκη, ώστε να αποφεύγεται η κάθοδος στο υπόγειο (συνήθως πλημμυρισμένο). Φαίνονται απλά όμως επί δύο δεκαετίες σχεδόν δεν είχαν γίνει.
Προσπάθησα για τον περιορισμό της απώλειας διδακτικών ωρών, με άμεση αναπροσαρμογή του προγράμματος όπου αυτό ήταν εφικτό, σε περίπτωση απουσίας συναδέλφου καθώς και την ανάθεση υπερωριών για τις οποίες έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές ενέργειες για την πληρωμή των συναδέλφων.
Διαβάστε Περισσότερα:
https://docs.google.com/document/d/1Bzzn1sdWUG4w_YUHPNJfr1zL-YvLkQaR55wRBK7wjGg/edit?hl=en_US

Δεν υπάρχουν σχόλια: