googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Σε δεινή θέση ο κ. Νικητιάδης. Νέες αποκαλύψεις για το ρόλο και τα πεπραγμένα του στην υπόθεση Ryanair

Η μια μετά την άλλη έρχονται οι αποκαλύψεις για τον ρόλο του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη στην υπογραφή "μνημονίου κατανόησης" με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair για την επέκταση του πτητικού της προγράμματος σε Ρόδο και Κω από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 2011 με την υπόσχεση της υπογραφής οριστικού συμβολαίου υπηρεσιών marketing στην ιστοσελίδα της, έναντι 750.000 ευρώ.
Το γεγονός ότι ο ρόλος του κ. Νικητιάδη επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί με δημόσια ανακοίνωση του γραφείου του, παρότι στο παρελθόν διεκδικούσε δάφνες από την επίτευξη των συμφωνιών, αλλά και το γεγονός ότι επεδίωξε να βγει εκτός του "κάδρου" των υπευθύνων για το φιάσκο των συμφωνιών έχει εκθέσει συνολικά την κυβέρνηση.
Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο και έχει προκύψει από έγγραφα, ότι ο κ. Νικητιάδης όχι μόνο ευθύνεται για την εξέλιξη της υπόθεσης Ryanair αλλά φέρεται ποικιλόμορφα να επεδίωξε τη χρηματοδότηση της ιδιωτικής εταιρείας για την πραγματοποίηση πτήσεων το καλοκαίρι, όταν οι πληρότητες των αεροσκαφών της ήταν της τάξεως του 90%. Προκάλεσε έτσι αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι των υπολοίπων αεροπορικών εταιρειών, ενώ όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δ», στα πλαίσια της ίδια συμφωνίας επέκτασης του πτητικού προγράμματος της εταιρείας επεδίωξε να εξασφαλίσει και την προβολή της Λέρου από την ιστοσελίδα της Ryanair, προφανώς για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

Διαβάστε Περισσότερα: http://www.dimokratiki.gr/article.asp?articleID=12054&catID=18&pubID=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: