googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Στον αέρα οι άγονες γραμμές. Αποκλείουν τους νησιώτες!!!


Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη κατέθεσε ερώτηση στους Υπουργούς Οικονομικών και  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με θέμα τις «άγονες» γραμμές και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι ακρίτες νησιώτες δεν αξίζουν τέτοια συμπεριφορά.
Πέρσι τον Οκτώβριο είχα καταθέσει ερώτηση σχετικά με τις άγονες γραμμές, γιατί το τότε Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων δεν μπορούσε να βρει ποιος από τους Γενικούς Γραμματείς του θα προήδρευε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.).
Ένα χρόνο μετά και, πρακτικά, βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας το Σ.Α.Σ. υπολειτουργεί και βασικά θέματα της ακτοπλοΐας, μεταξύ αυτών και των «άγονων» γραμμών, βρίσκονται στον αέρα.
Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να μην προτίθεται να καταβάλλει τις απαιτούμενες πιστώσεις, με αποτέλεσμα να τίθενται σε άμεσο κίνδυνο οι «άγονες» γραμμές κατά την επόμενη δρομολογιακή περίοδο.
Κατέθεσα την ερώτηση τώρα, ώστε να αντιληφθούν εγκαίρως τα αρμόδια Υπουργεία ότι θα πρέπει να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τους ακρίτες νησιώτες και να απαντήσουν υπεύθυνα τι σκοπεύουν να κάνουν με τις «άγονες» γραμμές και, τελικά, αν επιθυμούν να παραμείνουν οι κάτοικοι των νησιών στον τόπο τους, ή επιδιώκουν κάτι άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: