googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Απαραδεκτη, Αντιεπιστημονική, Τεχνοφοβική και εξόχως Ψηφοθηρική παρέμβαση του Δημάρχου Κω για την κεραία στο Κακό Πρινάρι.

Απαράδεκτη, αντιεπιστημονική, λαϊκίστικη και προάγουσα την τεχνοφοβία. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η επιστολή του Δημάρχου Κω προς τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για το θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Κακό Πρινάρι.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:
http://www.aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=399706

το πάρκο κεραιών στο MILVA
Κύριε Δήμαρχε, δεν είναι δυνατόν όλα να ισοπεδώνονται για να ικανοποιηθεί το συναίσθημα του ψηφοφόρου. Υπάρχουν επιστημονικά όργανα που μελετούν ζητήματα όπως αυτό και ορίζουν αποδεκτά όρια εκπομπών. Εσείς και ο κάθε παραπληροφορημένος τεχνοφοβικός ψηφοφόρος τα ισοπεδώνετε όλα. Να διώξουμε λοιπόν τις κεραίες από τα σπίτια και τα σχολεία, σε αντίθεση με την πολύ συντηρητική  Ελληνική νομοθεσία που με  σοβαρότητα και υπευθυνότητα προβλέπει τα πάντα.
Το μόνο που πετυχαίνετε με τέτοιες ενέργειες είναι να τρομάζετε περισσότερο τον απλό πολίτη και το χειρότερο να αυξάνετε την έκθεσή του, στην κατά την άποψη σας επικίνδυνη ακτινοβολία. Κύριε Δήμαρχε δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι παραπληροφορημένοι, τρομαγμένοι πολίτες. Δικαιώματα έχουν και όλοι αυτοί που θέλουν να χρησιμοποιούν το κινητό τους, έχοντας καλό σήμα και επαφή με το δίκτυο, ώστε αυτό να μην εκπέμπει στη μέγιστη ισχύ του, σε επαφή με το αυτί τους. Δικαιώματα έχουν και αυτοί που εμπιστεύονται τις αρμόδιες Ελληνικές και διεθνείς αρχές. Όλοι αυτοί διεκδικούν την τήρηση των θεσπισμένων  ορίων και την εφαρμογή της βασικής αρχής της κινητής τηλεφωνίας. Την ύπαρξη πυκνού δικτύου κεραιών, που εκπέμπουν σε πολύ χαμηλή ισχύ (μέχρι 10 Watt) μέσα στον αστικό ιστό.  
Μη ξεχνάτε ότι με  ανάλογες πρακτικές κραυγών και διασποράς φόβου - παραπληροφόρησης,  μια γνωστή ομάδα πολιτικών, παραγόντων και συμφεροντολόγων, απέτρεψε την εγκατάσταση της γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα τις διαρκείς διακοπές και την κατά χιλιάδες φορές μεγαλύτερη έκθεση του πληθυσμού σε ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: