googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Και παρανομούν και ζητάνε τα ρέστα....

φωτό: aegeanews.gr
Έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο οι "επαγγελματίες" της δήθεν οδικής ασφάλειας. Κάνουν ότι κατεβάσει το κεφάλι τους για να προστατέψουν λέει το κεφάλι μας. Μόνο που κανείς από μας δε ζήτησε τη συνδρομή τους. Κινούμενοι με επαγγελματικό δημοσιοσχεσιτισμό και με τη ιδιόμορφη ασυλία που χαίρουν στην χώρα μας οι αριστεριστές και δήθεν προοδευτικοί, παρανομούν ασύστολα.
Ας θυμηθούμε τον κύριο που με τη συνδρομή δυστυχώς δημοτικής κάμερας, παραβίαζε το χειμώνα που πέρασε, κάθε έννοια προσωπικού δεδομένου για να δείξει πόσοι μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί προσέγγιζαν το σχολείο χωρίς κράνη, ζώνες και ότι άλλο οι μανιακοί της ασφάλειας έχουν καθορίσει.
Ως συνήθως όταν αφήνεις περιθώρια "παίρνουν αέρα"  και ξαναχτυπούν. Έτσι με τη συνεργασία και πολιτική κάλυψη παραγόντων της ανύπαρκτης περιφέρειας, ξαναχτύπησαν και παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας έστησαν, κατά δήλωση τους, (http://www.aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=399852) επικίνδυνη γιγαντοαφίσα,  πάνω σε δύσκολη στροφή του επαρχιακού δρόμου. Εμπλούτισαν δε το σκηνικό με ένα διαλυμένο αυτοκίνητο και μια ανάλογης κατάστασης μηχανή για να μας προστατέψουν όπως λένε. Δε μας ρώτησαν και πάλι, άλλωστε αυτοί ξέρουν καλύτερα και φροντίζουν  για μας. Έλα όμως που νομοθεσία είναι σε πλήρη αντίθεση ότι έστησαν.
"Σύμφωνα με τις 909-910/07 αποφάσεις του Σ.τ.Ε,..... απαγορεύεται η εγκατάστασις πάσης πινακίδος, ειδοποιήσεως, διαγραμμίσεων ή συσκευής, ήτις θα ηδύνατο να επιφέρη σύγχυσιν μετά των πινακίδων σημάνσεως ή άλλων συσκευών ρυθμίσεως της κυκλοφορίας, ή να καταστήση ταύτας ολιγώτερον ορατάς ή αποτελεσματικάς, είτε να προκαλέση εκθάμβωσιν εις τους χρησιμοποιούντας τας οδούς, είτε απόσπασιν της προσοχής των, κατά τρόπον δυνάμενον να επιδράση επί της ασφαλείας της κυκλοφορίας”(σελ.3)." http://www.diadromi.com/?p=314
Αξίζουν συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή που μόλις τέθηκε δημόσια το θέμα με επιστολή στην (http://www.aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=399739), αντέδρασε θετικά και ξήλωσε μέσα σε 24 ώρες τις παράνομες πινακίδες και το σκηνικό της φρίκης, αν και μέχρι τότε είχε δείξει μια κατακριτέα ανοχή. Όμως η επιστολή που προαναφέραμε (http://www.aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=399852) δείχνει ότι ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως ήταν μια ενέργεια άστοχη, επικίνδυνη, παράνομη και απολύτως αυθαίρετη.
Το ζήτημα όμως είναι τι κάνουν οι κατ' εξοχήν αρμόδιες αρχές. Τι έκανε η τροχαία όταν διεπίστωσε την παράνομη και επικίνδυνη κατασκευή-γιγαντοαφίσα; Τι έκανε μέχρι και σήμερα ο κ. Εισαγγελέας. Αυτός που πριν λίγο καιρό έσερνε στο αυτόφωρο συμπατριώτες μικροεπιχειρηματίες, με νόμιμες άδειες μουσικής,  για να προστατέψει τα συμφέροντα της ΑΕΠΙ. Αυτός που στέλνει συστηματικά τους ίδιους επιχειρηματίες στο αυτόφωρο διατάσσοντας αμφισβητούμενης νομιμότητας και σκοπιμότητας ηχομετρήσεις. Η διατάραξη της οδικής ασφάλειας και η έκθεση σε κίνδυνο εκατοντάδων οδηγών με την απόσπαση της προσοχής τους, δεν είναι αδίκημα;
ΥΓ1: Καλό είναι οι κάθε είδους σύλλογοι να περιορίζονται   στη βασική τους δραστηριότητα. Η εμπλοκή σε "άλλα χωράφια" δημιουργεί μόνο προβλήματα και ακυρώνει τυχόν θετικές πρωτοβουλίες.
 ΥΓ2: Προς κάθε  αυτόκλητο υπερασπιστή της κεφαλής μου. Για το κεφάλι μου νοιάζομαι περισσότερο από τον καθένα σας. Συνεπώς η συνδρομή σας όχι μόνο δεν μου είναι απαραίτητη αλλά την θεωρώ εξόχως προσβλητική. Ασχοληθείτε με τα του οίκου σας.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: