googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Εκτός πραγματικότητας οι αντικειμενικές αξίες. Απόγνωση από τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ.

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει πολλοί συμπολίτες μας που έχουν παραλάβει το εκκαθαριστικό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας - ΦΑΠ 2011. Οι εξωφρενικές τιμές εκκίνησης για τον υπολογισμό της αντικειμενικής αξίας έχουν οδηγήσει σε οφειλές χιλιάδων €.
Οι αντικειμενικές αξίες βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ακινήτων με τις τιμές κυριολεκτικά να καταρρέουν. Όμως το υπουργείο Οικονομικών σφυρίζει αδιάφορα και ξεζουμίζει τους ιδιοκτήτες ακινήτων για να καλύψει την αδυναμία του να επιβάλει ένα υγιές και δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Σκεφθείτε ότι αν κάποιος διαθέτει ένα κατάστημα της τάξης των 60 τμ όχι στους πιο εμπορικούς δρόμους του κέντρου, τότε η αντικειμενική του αξία από μόνη της ξεπερνάει το αφορολόγητο όριο των 200.000€, καθώς η εφορία το κοστολογεί περισσότερα από 240.000€.
Τέτοιες αξίες βέβαια στις μέρες που διανύουμε αποτελούν κυριολεκτικά όνειρο θερινής νυκτός. Θεωρώ ότι έστω και τώρα οι τοπικές αρχές και κυρίως ο δήμος πρέπει να θέσει επιτακτικά το ζήτημα και να κινητοποιήσει τους πάντες ώστε να περιοριστούν οι αντικειμενικές αξίες σε ρεαλιστικά επίπεδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: