googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

7ο Δημοτικό, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο!!!


Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο. Ο νυν δήμαρχος είναι γνωστός για τις πρακτικές και τις τακτικές του. Τακτικές που εντείνονται από το γεγονός του στενού εναγκαλισμού του με τους συνοδοιπόρους του κ. Μυλωνα και τα προεκλογικά γραμμάτια που πρέπει να εξοφλήσει.
Σε αυτή τη βάση έχουν στηριχθεί τα ιδιοκτησιακά σύνδρομα και οι μεγαλοϊδεατισμοί που καλλιεργούνται από τους κατέχοντες τους άπλετους χώρους του 1ου Γυμνασίου.
Με ποια μελέτη σκοπιμότητας σχολικές αίθουσες αλλάζουν χρήση, όταν οι ανάγκες είναι μεγάλες και δεδομένες; Η νομοθεσία είναι σαφής. Αποκλειστική ευθύνη για τη χρήση των σχολικών χώρων έχει η τοπική αυτοδιοίκηση. Αλήθεια πότε πάρθηκε απόφαση για τις αλλαγές που έγινα στο χώρο που στεγαζόταν το 2ο Γυμνάσιο; Αλήθεια η πρόταση του αείμνηστου Γ. Παναγιώτου για ίδρυση 3ου Γυμνασίου γιατί δεν προχώρησε; 
Επί του συγκεκριμμένου όμως η εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών είναι σαφέστατη, όπως και τεράστιες οι ευθύνες τους για την μεθόδευση όσον αφορά την εξέλιξη των εργασιών.
Το θέμα της προσωρινής στέγασης του 7ου Δημοτικού είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο οφείλει να αποφασίσει μετά από μετά από εισήγηση των σχολικών επιτροπών. Η όποια έκφραση γνώμης από τους παράγοντες της εκπαίδευσης είναι μη δεσμευτική και λογικές του τύπου γίνεται το δικό μου αλλιώς παραιτούμαι πέραν του εκβιαστικού χαρακτήρα είναι πολιτικά, διοικητικά και νομικά απαράδεκτες.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και είναι αδιανόητο να   σέρνεται σε βάρος των μαθητών, της παιδείας και της λογικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: