googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Αποφασισμένος να τηρήσει την τάξη ο πρύτανης Φορτσάκης. Επιτέλους, ένας πρύτανης που δεν προσκυνάει τους αριστεριστές-τρομοκράτες!!!

Τα Προπύλαια κατέλαβαν χθες φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι, με επικεφαλής τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρώντας στα μέτρα ελέγχου των εισερχομένων στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα οποία εφήρμοσε -και βεβαιώνει ότι θα τηρήσει- ο πρύτανης του Ιδρύματος Θεόδωρος Φορτσάκης.




«Δεν θα υποχωρήσω από τις θέσεις μου. Θα συναντηθώ με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν θα υποχωρήσω από την απόφαση για τήρηση της τάξης στο ίδρυμα. Είναι σκάνδαλο η συμπεριφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χθες, μιλώντας στην «Κ», ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Θεόδωρος Φορτσάκης για τα όσα εκτυλίχθησαν στον χώρο των Προπυλαίων.
Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -οι Απόστολος Αλεξόπουλος, Χρήστος Μαντάς και Θεανώ Φωτίου- μαζί με ομάδα φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων μπήκαν στα Προπύλαια για να απαιτήσουν την άρση των μέτρων ελέγχου των εισερχόμενων στο κτίριο, όπως αποφάσισε η νέα πρυτανική αρχή. Κατόπιν, οι φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη των Προπυλαίων. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ο κ. Φορτσάκης προτίθεται να συναντήσει εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αφού οι καταληψίες έχουν αποχωρήσει από το γραφείο του. Καθώς ο κ. Φορτσάκης θέλει να επιβάλει νέους όρους στη φύλαξη του ΕΚΠΑ (να μην επιτρέψει καταλήψεις χώρων) και τη λειτουργία των οργάνων (π.χ. ζητείται οι φοιτητές να καταθέτουν ηλεκτρονικά τα υπομνήματά τους και να μην επιχειρούν να διαλύουν τις συνεδριάσεις εάν δεν τους εξυπηρετεί η διαφαινόμενη απόφαση), ουσιαστικά το διακύβευμα είναι πολιτικό αφού φοιτητές, πανεπιστημιακοί και διοικητικοί υπάλληλοι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ και στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά αντιδρούν στις επιλογές Φορτσάκη. Χαρακτηριστικά, η Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων (σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς) ανέφερε ότι «τα πανεπιστήμια δεν θα γίνουν φυλακές».
Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.kathimerini.gr/788789/article/epikairothta/ellada/apofasismenos-na-thrhsei-thn-ta3h-o-prytanhs-fortsakhs

Δεν υπάρχουν σχόλια: