googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Φορτσάκης, ο πρύτανης που το λέει η καρδιά του, κόντρα στους αριστεροφασίστες τραμπούκους.

«Για πολλά χρόνια η Σύγκλητος ενέδιδε και εξέδιδε αποφάσεις που υπαγορεύουν αυτές οι μειονότητες» τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης, μετά τα πρωινά έκτροπα, όταν μια ομάδα φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων παρεμπόδισαν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου και κλείδωσαν επί 1 ώρα στην αίθουσα τα μέλη της.
Μιλώντας μετά από εκδήλωση του ΕΒΕΑ, ο κ. Φορτσάκης διεμήνυσε ότι αυτή η περίοδος έχει τελειώσει, λέγοντας ότι «το πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει οπως πρέπει, και σε αυτό το σημείο είμαστε ανυποχώρητοι.»
Το να κλείνεις κάποιους ανθρώπους σε μία αίθουσα υπό κανονικές συνθήκες επιφέρει κυρώσεις, είπε, πρόσθεσε όμως ότι δεν έχουμε αποφασίσει τι θα κάνουμε.
Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ προανήγγειλε συνάντηση το Σάββατο με εκπροσώπους των παρατάξεων για διάλογο, λέγοντας όμως «αν έρθουν οι ίδιοι κάποια στιγμή θα λάβουμε μέτρα.»
Για «φοιτητές-δεσμοφύλακες» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναφερόμενο στα πρωινά επεισόδια.
Όπως επισημαίνεται δε στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, οι πρυτανικές αρχές «δεσμεύονται να λάβουν όλα τα αναγκαία και προβλεπόμενα εκ του νόμου μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον οι σημερινές θλιβερές, παράνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες».
Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ θα συνεδριάσει εκ νέου το ερχόμενο Σάββατο, σε τόπο και ώρα που μένει να καθοριστεί, μετά τη σημερινή βίαιη διακοπή της συνεδρίασης του οργάνου.

Διαβάστε περισσότερα: 

http://www.skai.gr/news/greece/article/268651/fortsakis-gia-ta-epeisodia-to-ekpa-tha-leitourgisei-opos-prepei-eimaste-anupohoritoi/#ixzz3HfEJRPMn 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: