googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Γ. Φίσερ: Επικίνδυνος ο Αλ. Τσίπρας

Η βόμβα Φίσερ που αλλάζει τα πάντα στις διαπραγματεύσεις
Επικίνδυνο" χαρακτηρίζει τον Αλ. Τσίπρα ο "γκουρού" του κόμματος των Πρασίνων, Γιόσκα Φίσερ, θεωρώντας ότι ως πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν σε θέση να συμπαρασύρει ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο προς επικίνδυνες αριστερές ατραπούς, και αυτό θα ήταν μοιραίο για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του η ιστοσελίδα tovima.gr, οι δηλώσεις του Φίσερ έγιναν στο πλαίσιο μιας συζήτησης, που διοργάνωσε η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών στο ίδρυμα «Bertelsmannhaus» του Βερολίνου. Συνομιλητές του ήταν ο ιστοριογράφος Αουγκούστ Βίνκλερ, ο πολωνός δημοσιολόγος Άνταμ Κρετσμίνσκι και η γαλλίδα πολιτολόγος Κλαιρ Ντεμεσμέ. Το θέμα της συζήτησης: «Τι περιμένει η ανθρωπότητα από τη Γερμανία;»
«Τίποτα!» έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο πρώην Γερμανός υπουργός εξωτερικών. «Μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας δεν ξέρει καν που είναι η Γερμανία. Το σωστό ερώτημα είναι: Τι περιμένουν οι Ευρωπαίοι από τους Γερμανούς; Και αυτά δεν είναι όντως λίγα», αναφέρεται στο δημοσίευμα του www.tovima.gr.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ευρώπη από το 2008-2009 και τις επιπτώσεις της, μεταξύ άλλων, και στην Ελλάδα. Η κρίση, σύμφωνα με τον κ.Φίσερ, μετατράπηκε σύντομα και σε πολιτική λόγω του γερμανικού «δακτύλου».
Ο ίδιος ανέφερε ότι συνολικά η πολιτική του Βερολίνου, παραμένει λανθασμένη. «Δεν μπορείς να μειώνεις τα χρέη και ταυτόχρονα να κάνεις δομικές μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο ίδιος. «Τι περιμένει δηλαδή από όλα αυτά το Βερολίνο; Να αποτύχει ο Ολάντ στη Γαλλία και έχουμε μετά τη Λε Πεν; Ή να αναλάβει ο Τσίπρας την πρωθυπουργία στην Ελλάδα; Τότε θα τον ακολουθούσαν και άλλες χώρες στη Νότια Ευρώπη. Αυτό δεν το θεωρώ ιδιαίτερα έξυπνο…».
Διαβάστε περισσότερα: http://www.capital.gr/news.asp?id=2142058

Δεν υπάρχουν σχόλια: