googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ένα παραμύθι για τη Γιάννα...



Σήμερα θα σας πω ένα παραμύθι και θα αφήσω σε εσάς να γράψετε το τέλος του.
Στα τέλη του 1955 γεννήθηκε σε ένα χωριό της Κρήτης ένα κοριτσάκι, το βάπτισαν με το μπανάλ όνομα Γιάννα και ήταν και σκέτη απογοήτευση γιατί ο μπαμπάς ως σωστός Κρητίκαρος ήθελε αγόρι. Πείνα και των γονέων η οικογένεια, αλλά ο μπαμπάς της έγινε πρόεδρος της ΓΣΕΕ την εποχή της Δικτατορίας. Το κοριτσάκι μεγάλωσε και πήγε στη νομική της Θεσσαλονίκης και μετά κουκούλωσε έναν επιχειρηματία τον οποίο ξετίναξε για να γίνει αρχικά δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα. Μετά ανακάλυψε ότι το νινί σέρνει καράβι και αφού έκανε τη πρακτική της σε πασίγνωστο δικηγόρο, που ήταν ήδη βουλευτής, σκέφτηκε γιατί να μη το εκμεταλλευτώ; Κι έτσι έγινε και βουλευτής ξετινάζοντας εντελώς το σύζυγο.
Έλα όμως που ενώ έτρεχε για τη προεκλογική της εκστρατεία λιποθύμησε στα χέρια ενός άλλου κραταιού επιχειρηματία, κατά την διάρκεια μιας Θείας Λειτουργίας και είπε "ε τον άλλο τον μάδησα, ας μαδήσω και αυτόν. Οπότε χώρισε τον πρώτο, ο οποίος καθόταν στα σκαλιά της και την παρακαλούσε στην αρχή να μη τον αφήσει και μετά πήρε το κάτιτις του και παντρεύτηκε το δεύτερο...... Τον οποίο όμως δεν μπορούσε να τον μαδήσει όπως ήθελε γιατί είχε μπαμπά και αδερφό και έτσι για να εγκαθιδρύσει και τη θέση της στην οικογένεια τους έκανε και δύο γιους. Μετά αποφάσισε να γίνει πρόεδρος μιας φιέστας από την οποία μπορούσε να μασήσει πολλά και είχε και την ευλογία του πρωθυπουργού ο οποίος ήταν αντίπαλος του κόμματος στο οποίο είχε αρχικά εκλεγεί.
Έριξε και τα πυροτεχνήματα της για τη φιέστα, άρπαξαν φωτιά και τα μπατζάκια μας μαζί με το δασάκι κοντά στο σπίτι της. Έλα όμως που η φιέστα τελείωσε και αυτά που μάσησε δεν της έφταναν και είπε δε ρίχνω και μία διχόνοια να κάνω μπουρδ....... την οικογένεια που μπήκα για να μπορώ να χειρίζομαι καλύτερα το μπούλη που παντρεύτηκα; Το έκανε κι αυτό και μετά ησυχάσαμε για λίγο εμείς, τη πλήρωσε ο μπούλης και είδαμε και το ένα και των μπούληδων που γέννησε να το παίζει επαναστάτης χωρίς αιτία μέσα στο Χάρβαρντ, στήνοντας έναν γυφτομαχαλά. Αλλά έλα που ο μπαμπάς είναι μέγας ευεργέτης στο πανεπιστήμιο και τους κρατούσε από τα ....... και δεν το έδιωξαν το παιδί.
Σήμερα το κοριτσάκι, που έγινε γυναίκα, που έγινε η μάσκα από τις πλαστικές αποφάσισε να γίνει αγανακτησμένη και κατά του συστήματος και μας δήλωσε ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Πόσο λατρεύω όλους αυτούς τους όψιμους κομμουνιστές που έχουν στο προσωπικό τους λογαριασμό κάτι εκατομμύρια ευρώ, οι λαμπουτέν γόβες τους κοστίζουν όσο οι μισθοί ενός χρόνου και παραθερίζουν σε δικά τους σπίτια στις Κάνες, στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και τα Χάμπτονς και ενίοτε επισκέπτονται και τα ιδιωτικά τους νησιά με τα ιδιωτικά τους αεροπλάνα, πάντα μαζί με τον προσωπικό τους μακιγιέρ, κομμώτρια, σεφ και γυμναστή.
Γι αυτό και υποθέτω ότι συναισθηματικά της αρέσει ο Αλέξης μια και ο δικός του ο μπαμπάς όπως και ο δικός της, επί δικτατορίας έγιναν επιφανείς. Μην είμαστε πια τόσο πονηροί....
κι έτσι αυτοί έζησαν καλύτερα και εμείς που καθόμαστε και τους ακούμε πολύ χειρότερα
Κάθε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα, είναι απλά συμπτωματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: